Actualitate

Patronul CSU Craiova se află în stare grava la ATI, după ce s-a infectat cu Covid-19

Publicat: 03 sept. 2020

Finanțatorul echipei CSU Craiova, Mihai Rotaru, este la terapie intensivă, după ce a făcut o formă gravă a bolii Covid-19.

„La începutul acestei săptămâni au fost testați toți din staff-ul Universității Craiova. Toată conducerea a fost depistată cu coronavirus. Au venit cu toții la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, au primit îngrijiri medicale. Astăzi, o parte dintre ei au fost externați, însă Mihai Rotaru a rămas internat în continuare. Se pare că acesta, potrivit unor surse medicale, suferă de o formă gravă a Covid-19, motiv pentru care starea sa s-a agravat în ultimele zile”, a transmis un reprezentant al Craiovei.

„Medicii ne spuneau că va rămâne o perioadă bună de timp internat aici. Sorin Cîrțu a fost externat astăzi, alături de ceilalți membri ai saff-ului”, a continuat acesta.

26 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19, la CFR Cluj

Vineri, 24 iulie 2020, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a transmis că au fost depistate alte 20 de persoane infectate cu noul coronavirus la clubul CFR Cluj.

Totalul cazurilor la gruparea ardeleană au ajuns în acest moment la nu mai puţin de 26.

”Testele efectuate joi de membrii echipei CFR Cluj au adus noi cazuri pozitive. În momentul de faţă, în total, există 26 de cazuri de COVID-19 la CFR, 16 jucători şi 10 membri ai staff-ului tehnic”, a spus secretarul general al LPF.

În data de 18 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a amânat meciul FCSB – CFR Cluj, programat în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii I, după ce un jucător al formaţiei ardelene a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Mai apoi, la 20 iulie, au fost depistate alte cinci persoane infectate cu noul coronavirus la formaţia CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului tehnic.

După ultima testare, campioana en titre a României devine echipa cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Liga I, respectiv 26.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor programate a celor patru formaţii şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

Totodată, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Focarele de COVID-19 din Liga

Focarele de COVID-19 din Liga I îi dau bătăi de cap ministrului Sportului. Ionuț Stroe s-a declarat îngrijorat de numărul mare de infectări cu COVID-19 la mai multe echipe din Liga I.

Astfel, la Universitatea Craiova, un membru al echipei tehnice a fost depistat pozitiv. Testul antrenorului oltenilor, Cristiano Bergodi, a ieșit neconcludent și a fost refăcut. CFR Cluj a anunțat că a ajuns la nouă cazuri după ce trei suspecți au ieșit negativi. La Dinamo, situația este critică. Nu mai puțin de 14 cazuri au fost confirmate până acum.

„Problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului. Deja vorbim de lucruri serioase, vorbim de două focare mari care există în momentul de față la echipele românești. Spun foarte multe despre cum înțeleg echipele românești și mai ales organizatorii competițiilor a-și proteja sănătatea și siguranța, în principal a propriilor sportivi, implicit a sănătății publice”, a spus Ionuț Stroe.

 

Adauga un comentariu