Actualitate

Patronul publicaţiilor Cancan şi Gândul, Radu Budeanu, a rămas fără permis de conducere

Publicat: 17 mai 2021
Radu Budeanu, patron Cancan, Gândul și ProSport
Radu Budeanu a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după ce a fost înregistrat de apartul radar, în luna ianuarie 2020, circulând cu viteză în București

Decizie definitivă de ultima oră a Tribunalului Bucureşti. Instanţa a respins cererea de anulare a procesului verbal prin care i-a fost anulat permisul de conducere a lui Radu Budeanu, patronul publicaţiilor Cancan şi Gândul. Hotărârea a fost luată pe data de 13 mai 2021, moment din care suspendarea a devenit executorie.

Astfel, Radu Budeanu a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după ce a fost înregistrat de apartul radar, în luna ianuarie 2020, circulând cu nu mai puţin de 106 km/oră în Capitală, cu o maşină Land Rover. Patronul de la Cancan nu avea nici permisul de conducere asupra sa. În faţa instanţei, Budeanu a menţionat faptul că maşina nu era într-o stare optimă de funcţionare şi nu putea merge cu mai mult de 50 de km/oră.

„Prin procesul-verbal de contravenție … nr…. încheiat de agent constatator din cadrul DGPMB – Brigada de poliție rutieră în data de 18.01.2020, s-a dispus sancționarea petentului …. cu amendă contravențională de 2175 lei (15 puncte amendă), aplicându-i-se și sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, reținându-se în sarcina acestuia că în data de 18.01.2020, ora 09:49 a condus autoturismul cu nr. de înmatriculare B …, marca LAND ROVER pe …. de 106 km/h, pe un sector de drum cu viteză legală de 50 km/h, fiind înregistrat cu aparatul radar AUTOVISION S…ROM 207 montat pe autospeciala MAI …. Totodată, nu a avut asupra sa permisul de conducere”, se arată în motivarea deciziei de fond”, potrivit magistraţilor.

Patronul de la Cancan a rămas fără permis de conducere și a primit o amendă de 2.175 lei

Judecătorii bucureşteni au transmis faptul că pe lângă anularea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, Radu Budeanu a primit şi o amendă în cuantum de 2.175 de lei.

„Cât privește sancțiunile aplicate petentului, instanța constată că sancțiunea principală – amenda în cuantum de 2175 lei (15 puncte amendă) – a fost aplicată în cuantumul prevăzut de lege, aceasta fiind proporțională cu gradul de pericol social al faptelor săvârșite, ținând seama de împrejurările în care aceastea au fost săvârșite, de modul de săvârșire a acestora, precum și de urmările pe care le putea avea respectiva contravenție, viteza excesivă constituind principala cauză a producerii accidentelor de circulație; în condițiile în care contravenientul a ales să circule pe raza Capitalei pe o arteră destul de importantă cu o viteză de peste 100 km/h, apreciază instanța că sancțiunea avertismentului nu ar atinge scopul urmărit de legiuitor, gravitatea încălcării legii impunând aplicarea sancțiunii amenzii. Cât privește sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce, aceasta este obligatorie, fiind impusă de disp. art. 102 alin.3 lit.e din OUG 195/2002”, scriu judecătorii.

Radu Budeanu a negat faptul că circulă cu viteza excesivă

Potrivit informaţiilor transmise de instanţă, patronul publicaţiilor Cancan şi Gândul a negat vehement acuzaţiile aduse de oamenii legii.

„În privința temeiniciei procesului verbal, instanța reține că petentul a negat săvârșirea faptei contravenționale, considerând că nu ar fi circulat cu viteza reținută de agentul constatator pe baza înregistrării radar, susținând și că nu ar fi depășit viteza de 50 km/h întrucât maşina este defectă. În privința susținerilor petentului, reține instanța că acesta nu a depus nicio dovadă maşina este defectă şi că nu putea depăşi viteza de 50 km/h, astfel că susținerile acestuia în sensul menționat au rămas la nivelul de simple afirmații . În ceea ce priveşte fapta contravenţională de a nu avea asupra sa permisul de conducere, instanța reține că petentul nu a negat săvârşirea acesteia”, mai arată instanţa.

Reamintim faptul că în urmă cu câteva săptămâni Cătălin Moroșanu și Gigi Becali au rămas, de asemenea, fără permis de conducere.

Adauga un comentariu