Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul tipografiei Kolos Group construiește vile cu 3 niveluri în Bucium! Terenul a ajuns la afacerist după ce a împrumutat 35.000 de euro – FOTO

Patronul tipografiei Kolos Group construiește vile cu 3 niveluri în Bucium! Terenul a ajuns la afacerist după ce a împrumutat 35.000 de euro – FOTO

18 dec. 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Mai multe vile vor fi construite, în Bucium, de patronul tipografiei Kolos Group. Inițiativa va fi suspusă votului în ședința de Consiliu Local din această săptămână

Noi proiecte imobiliare vor fi prezente pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliul Local, din data de 21.12.2023. Este vorba despre un proiect privind introducerea în intravilanul municipiului Iași a unui teren în suprafață de 3.245 de metri pătrați, situat pe strada Alexandru Zirra, nr. 24, în Bucium. Inițiativa a fost analizată și în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului Și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași.

Arhitecții au emis un aviz favorabil. Beneficiarul proiectului este Narcis Georgian Popa, patronul tipografiei Kolos Group. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), este permisă construirea de locuințe individuale, cu regimul de înălțime P+2. Procentul de ocupare a terenului va fi de 30 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 0,9. În Bucium au fost avizate proiecte și pe o suprafață de aproape 10 hectare.

Șapte vile vor fi construite, în Bucium, de patronul tipografiei Kolos Group

Conform PUZ, beneficiarul ar urma să construiască 7 vile. Terenul studiat se afla, la un moment dat, în proprietatea soților Viorel și Dorina Șalariu. Cei doi au împrumutat 35.000 de euro de la Popa, dar nu au mai putut achita. Până la urmă, au renunțat la teren printr-un act de dare în plată.

„Amplasamentul se află în partea sud-estică a municipiului Iași, într-o zonă rezidențială a orașului, la o distanță de aproximativ 850 metri de șoseaua Bucium de unde sunt posibile legături facile cu zonele importante ale orașului. Amplasamentul este mărginit de 3 căi de circulație: DE 6146 pe latura vestică, strada Alexandru Zirra (DE 6129) pe latura nordică, DE 61000 pe latura sud-vestică. Accesul la cele 4 loturi din partea de sud și sud-est se va face prin intermediul străzii din incintă propuse”, se arată în documentația PUZ.

Narcis Popa a avut interese imobiliare în Bucium

De menționat că, în 2020, numele lui Narcis Popa apare într-un scandal pornit în zona Bucium, pe strada Vișan. Totul s-a legat de proiectul soților Sorin și Dorina Crăciunescu. Conform PUZ, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați urmau să fie construite două imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E. În proximitatea terenului se află și locuința lui Narcis Popa.

Mai mulți vecini s-au prezentat la dezbaterea publică organizată de Primăria Iași, ocazie cu care și-au manifestat nemulțumirile. Contactat atunci de reporterii BZI, Sorin Crăciunescu a povestit că reclamațiile au pornit de la Narcis Popa, interesat să cumpere terenul de 1.500 de metri pătrați. A precizat că Narcis Popa i-ar fi propus un preț de 20 de euro/metru pătrat, în condițiile în care prețul era mult mai mare, de 90 de euro/metru pătrat. Asta la nivelul anului 2020. Culmea, Sorin Crăciunescu a contestat, la rândul lui, o investiție de pe strada Cuza Vodă, din centrul Iașului. Însă în final a renunțat la inițiativă.

Patronul tipografiei Kolos Group construiește vile cu 3 niveluri în Bucium, dar e de văzut dacă proiectul va trece de Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024