International

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei
Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO, relatează Newsweek.

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Polonia a purtat discuții cu SUA despre găzduirea de armament atomic pentru a contracara amenințarea tot mai mare din partea Rusiei.

Polonia a cerut Statelor Unite să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul său

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Andrzej Duda, citat de presa internațională.

„Problema este, în primul rând, că nu avem arme nucleare. Există întotdeauna o oportunitate potențială de a participa la ‘partajarea’ armelor nucleare”, a spus Duda într-un interviu pentru ziarul Gazeta Polska, publicat miercuri și citat, între alții, de Bloomberg.

„Am discutat cu liderii americani dacă SUA iau în considerare o astfel de posibilitate, ca Polonia să partajeze aceste arme. Subiectul este deschis”, a dezvăluit el.

În aprilie, liderul de facto al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, șeful Partidului Lege și Justiție, de guvernământ, a declarat pentru ziarul german Welt am Sontag că Polonia este „deschisă” ideii de a găzdui arme nucleare americane.

Comentarii
  • asta dovedeste ca NATO nu are coaie! daca 4 aeronave ale NATO intrau in spatiul Rusiei erau la sol in flacari acuma. isi bate putin pl de NATO cum vrea el! NATO trebuie sa-si scoata morcovul din cur o data pentru totdeauna. cu Rusia nu ai este de joaca!

  • faceti bre pace cu Rusia, ca nu mai poate Rusia de sanctiunile date de UE ……………… Faceti pace cu Rusia ….., nu va inarmati cu nucleare , faceti pace, atatea minti „luminate” la conducerile tarilor , faceti PACE cu Rusia ., nu alimentati razboaie , maimutelor de ‘iluminati „!

Adauga un comentariu