Actualitate

Patru oameni au murit după ocuparea Capitoliului în timpul protestelor din SUA – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru oameni au murit după ocuparea Capitoliului în timpul protestelor din SUA - FOTO VIDEO
Forțele speciale din SUA păzesc clădirea Capitoliului

Sunt proteste de amploare în SUA. Susţinătorii lui Donald Trump, cei care contestă alegerile prezidenţiale din SUA şi mandatul lui Joe Biden au luat cu asalt clădirea Capitolului. Conform bbc.com, în timpul protestelor au murit patru oameni.

Violentă fără precedent în SUA după ce Donald Trump i-a îndemnat pe susţinătorii lui să protesteze împotriva numirii lui Joe Biden drept președintele Statelor Unite ale Americii. Este cunoscut faptul că rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA este puternic contestat de Trump. Acesta susţine faptul că Democrații lui Joe Biden ar fi furat votul.

Patru persoane au murit în protestele din SUA

Conform bbc.com, în urma protestelor desfășurate în Washington DC și-au pierdut viaţa patru persoane.Primarul DC Bowser și șeful poliției Robert Contee tocmai au ținut un preser despre protestul din Capitol Hill. Poliția din Washington DC spune că patru persoane au murit în timpul asaltului clădirii Capitol.

Autorităţile au spus că femeia care a fost împușcată făcea parte dintr-un grup de mai mulți indivizi care au forțat intrarea în camera House, care era încă în sesiune. Au fost confruntați cu ofițeri în civil, iar un ofițer a scos o armă și a împuşcat femeia.Femeia a fost dusă la spital și declarată decedată. Identitatea ei este reținută de autorități până când membrii apropiați sunt informați.

Aceștia au spus despre alte trei decese de astăzi la sediul Capitolului, unul era o femeie adultă și doi erau bărbați adulți. Toate cele trei au implicat urgențe medicale nespecificate, separate. Cel puțin 14 membri ai departamentului de poliție Metro au fost răniți. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față. Până în prezent, peste 52 de persoane au fost arestate – 47 dintre ele pentru încălcări ale legii.

Femeia împuşcată în SUA era veteran al Armatei Americane

Mass-media din SUA raportează că femeia împușcată și ucisă în timpul asaltului de la Capitol, a fost Ashli ​​Babbitt, rezidentă din San Diego. Veterană a Forțelor Aeriene SUA, se crede că a fost împușcată după ce a intrat în clădire alături de alți revoltători. Radiodifuzorul american Fox5 a vorbit cu soacra femeii care a spus că Babbitt a fost un susținător al lui Trump.

Se crede că a fost împușcată în jurul orei 15:00, ora Washingtonului, și a fost dusă de urgență la spital, dar ulterior a fost declarată moartă.

Violentele din SUA au apărut după ce Donald Trump i-a îndemnat pe susţinători să protesteze

Donald Trump, încă președintele SUA i-a îndemnat pe susţinători să protesteze împotriva numirii lui Joe Biden drept președinte. În cursul zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021 trebuia să aibă loc în Congresul American declararea oficială a lui Joe Biden drept câștigătorul de drept al alegerilor prezidenţiale. Unii republicani au încercat să răstoarne rezultatele în unele state, dar nu au sprijin suficient. Momentan, Congresul şi-a suspendat activitatea.

Între timp, democrații au câștigat controlul Senatului după ce Raphael Warnock și Jon Ossoff au învins funcționarii republicani

Adauga un comentariu