Local

Patru oferte au fost depuse pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană! Fondurile de 1,5 milioane de euro sunt asigurate prin „Anghel Saligny” – FOTO

Publicat: 12 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru oferte au fost depuse pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună ieșeană Fondurile de 15 milioane de euro sunt asigurate prin Anghel Saligny - FOTO
Mai multe firme vor să modernizeze drumurile din comuna Heleșteni, județul Iași

Mai multe artere din comuna Heleșteni, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. La licitația demarată recent au fost depuse nu mai puțin de 4 oferte care au intrat în etapa de evaluare. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Noi investiții sunt anunțate în comuna Heleșteni, județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor din localitate. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a contractului este de 7.265.006 lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. La procedură au depus oferte următorii constructori: Eky-Sam SRL, Bogdy Trans SRL, Ungureanu Trans SRL și asocierea Simmar Trans SRL – Alpenside SRL.

„Circulația se face pe străzile balastate pe care se circulă în tot timpul anului, dar cu restricții de viteză din cauza îmbrăcăminții care poate produce accidente prin dislocarea pietrelor din stratul de rulare și din cauza neamenajării corespunzătoare în plan și spațiu, neîndeplinind confortul și siguranța necesare participanților în trafic. Starea tehnică a străzilor analizate este rea pe întreaga lungime, traficul desfășurându-se cu dificultate, în condiții reduse de siguranță și confort, mai ales în perioadele cu precipitații abundente. Străzile, nefiind modernizate, impermeabilizate, în perioadele secetoase reprezintă un factor poluant destul de important atât pentru localnici, cât și pentru mediu”, se arată în caietul de sarcini.

Și în comuna Valea Seacă urmează ca mai multe drumuri să fie reabilitate.

Modernizarea drumurilor vizează un sector de 5,4 kilometri

Firma câștigătoare va interveni cu lucrări de modernizare pe 21 de străzi, cu o lungime totală de 5,4 kilometri.

„Străzile nu sunt prevăzute cu șanțuri/rigole în lungul traseului și, din acest motiv, platforma acestora se inundă, iar în unele locuri apa băltește, străzile devenind chiar impracticabile pe timp ploios. Străzile nu sunt prevăzute cu borne și nici cu semnalizare rutieră. Așa cum se observă din ridicarea topografică și după vizualizare, s-a constatat că perimetral acestora se află rețeaua de alimentare cu electricitate și rețeaua telefonică”, se mai arată în documentația procedurii.

Nu în ultimul rând, și Compania Națională de Investiții (CNI) SA a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor din comuna Valea Lupului, județul Iași.

Au fost alocate fonduri și pentru una dintre cele mai sărace comune din județul Iași

Tot cu fonduri din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vor fi modernizate și drumurile din comuna Lungani. Licitația este anunțată pe data de 20.04.2023. Investiția estimată este de 9.210.521 de lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Constructorul va interveni pe 25 de drumuri din satele Lungani, Crucea, Goești și Zmeu. Drumurile vizate au o lungime de 5,5 kilometri. Durata contractului este de 24 de luni.

Adauga un comentariu