Local

Patru persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre un autobuz și un autoturism, la Iași. Traficul se desfășoară cu dificultate – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 09 apr. 2024
_____ Vizualizări 11 Comentarii

În urmă cu puțin timp a fost raportat un accident rutier în municipiul Iași. Din primele informații obținute de reporterii BZI, un autoturism a intrat în coliziune cu un autobuz, pe strada Palat. În urma impactului, 4 persoane au fost rănite.

UPDATE 5: IPJ Iași, detalii cu privire la accidentul rutier.

„La data de 09 aprilie 2024, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la un accident rutier care a avut loc în municipiul Iași. Din primele verificări ale polițiștilor a rezultat faptul că între un autoturism și un autobuz a avut loc o coliziune, în urma impactului, cel din urmă intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate. Cinci persoane (patru pasageri din autobuz și șoferul autobuzului) au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, transmite IPJ Iași.

UPDATE 4: Conform ultimelor date, șoferul autoturismului i-a tăiat calea autobuzului.

„Autobuz forțat să devieze după ce un șofer i-a tăiat calea.

Vă informăm despre un incident produs astăzi pe Strada Palat. Din nefericire, unul dintre autobuzele noastre a fost implicat într-un incident, în încercarea de a evita un accident rutier. Evenimentul a survenit după ce un șofer al autoturism i-a tăiat calea autobuzului nostru. În încercarea de a minimiza impactul, șoferul autobuzului a efectuat o manevră bruscă spre dreapta, intrând în coliziune cu un stâlp.

Echipele noastre de intervenție sunt la fața locului și au reușit restabilirea conexiunii la rețeaua fir contact în cel mai scurt timp posibil. Pentru a minimiza disconfortul călătorilor, am deviat temporar tramvaiele de pe traseele 1, 7 și 13 prin Tudor Vladimirescu, iar traseul 9 a fost deservit de patru autobuze. Pănă la remedierea situației tramvaiele din Copou au întors în Tg. Cucu.

Ne cerem scuze pentru orice inconveniente create și vă mulțumim pentru înțelegere. Siguranța pasagerilor și a personalului nostru rămâne prioritatea noastră principală. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Circulația mijloacelor de transport a fost reluată în cel mai scurt timp posibil, iar autobuzul a fost transportat la Garaj.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare”, au transmis reprezentanții CTP

UPDATE 3: Un bărbat de 41 de ani a refuzat transportul la spital pentru a i se acorda mai multe îngrijiri medicale.

„Au fost evaluate 5 persoane din autobuz, dintre care 4 au fost transferate la spital:

L.L 55 ani, cetățean ucrainean, traumatism cranio facial, traumatism pumn drept- echipaj prim ajutor Raducaneni- Unitatea Primiri Urgențe Sfântul Spiridon

GP, 72 ani, Traumatism cranio-cerebral cu PC- Ehipajul de Prim Ajutor D1 a transferat pacientul la Unitatea Primiri Urgente secția Neurochirurgie.

C.I 56 ani, șofer autobuz- traumatism hemitorace stâng- transferat de catre echipajul de prim ajutor D2 la Unitatea de Primiri Urgențe Sfântul Spiridon.

Echipajul de serviciu ambulanță județean tip b a evaluat 2 persoane:

B.L 41 ani care refuza transferul la spital si H.M 66 ani contuzie hemitorace stg, transferat la Unitatea Primiri Urgente Sfantul Spiridon”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași

 UPDATE 2: Traficul în zonă este îngreunat. Traseele 1, 7, 9 și 13 nu circulă spre Podu Roș.

Ambii șoferi au fost testați cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

UPDATE 1: Din nefericire, 5 persoane din autobuz au necesitat îngrijiri medicale.

„5 persoane din autobuz necesită îngrijiri medicale.

La locul solicitării s-a deplasat încă o ambulanță de prim ajutor calificat.

După evaluare 4 victime sunt transportate la spital, o singură persoană refuză transportul”, a transmis ISU Iași

Știre inițială: La fața locului se deplaseaza MOTO din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, 1 Echipaj Prim Ajutor, 1 Descarcerare și 1 Autospeciala de Stingere cu Apa și Spuma, iar de la Serviciul de Ambulanta Judetean o ambulanță tip B.

Momentan nu se cunosc mai multe detalii despre producerea evenimentului rutier.

„Accident rutier produs între un autobuz și un autoturism, în municipiul Iași, strada Palat. Se deplaseaza MOTO din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, 1 EPA, 1 Descarcerare și 1 ASAS, iar de la SAJ o ambulanță tip B”, a transmis ISU Iași.

Revenim cu informații!

Comentarii
  • sunteti degeaba… de ce nu intrebati matorii , de ce nu camere sa vedeti ca cacatul cu dacia de la uber a fost de vina? a pus viata in pericol la zeci de oameni …

  • In acest oras aproape nimeni nu respecta legea si mai toata toata lumea incalca legile circulatiei rutiere : biciclistii traverseaza pe bicicleta trecerea pietoni, autobuzele transportului in comun nu opresc regulamentar in statii, soferii CTP vorbesc deseori la telefon sau cu prieteni ori colegi conducind cu masina plina de calatori, autobuzele de la transportul in comun isi fac pauza de odihna in giratorii (ex. Capat Pacurari sau rond Copou), taxiurile au devenit un fenomen negativ de proportii impresionante, la fiecare semafor exista ciumetii care ies din coloana si se baga in fata, (vezi intersectia Poitiers cu pod Bucium), masini sint cu sutele parcate in apropierea trecerilor de pietoni sau chiar pe trecere, la fiecare parcare supermaket din oras, locurile pentru persoanele cu handicap sint ocupate abuziv si multe altele. E haOOOOOOOOOS. Avem sute de mii de oameni din politie si primarie platiti ca sa vegheze daca legea e respectata. Primarul Chirica se lauda ca avem mii de camere de supravegheat si de fapt ele nu servesc la nimic. Avem centru de supraveghere trafic la Politia locala dar posturile sint ocupate de nulitati.

  • in acea zona sint 2 locuri unde zilnic, zeci de masini stationeaza neregulamentar. In fata la banca Transilvania si mai jos. Politia locala, care se lauda ca ridica masini, nu se atinge de aceasta zona. De ce ?

  • Asta cu biciclistii care traverseaza pe trecerea de pietoni pe bicicleta si din cauza asta sunt un pericol e o mare prostalanie !!!! Va trebui reglementata ca si in toate tarile civilizate, nu ca la noi, in comuna primitiva !!! Adica daca tu, sofer, ai rosu, ce te f..e grija cum traverseaza biciclistul ??? Sunt sofer din 1997 si nu m-a deranjat niciodata un biciclist care traverseaza trecerea pe bicicleta !!!!

  • Băăăă ziaristul lu’ pește murat, da de ce nu scrii ca e transport alternativ cel cu autoturismul???? De era vreun taxi, primeai și premiu pentru reportaj, nu? Slugaciule!

  • E clar. Pe langa tramvaie, trebuie eliminate si autobuzele. Doar asa facem strazile din oras mai sigure pentru soferache autohton.

Adauga un comentariu