Local

Paul Anichitei a dezvăluit secretele uneia dintre cele mai bănoase meserii: „Nu o recomand oamenilor care au familii” – FOTO

Publicat: 04 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Paul Anichitei a dezvăluit secretele uneia dintre cele mai bănoase meserii Nu o recomand oamenilor care au familii - FOTO
Paul Anichitei este viral pe TikTok, unde are aproape 400 de mii de urmăritori și peste 11 milioane de aprecieri

Paul Anichitei are 25 de ani și este șofer de camion de mai bine de 2 ani, fiind angajat la o firmă din Suceava. Tânărul le-a dezvăluit reporterilor BZI secretele meseriei pe care o practică cu atât de multă pasiune

Paul Anichitei este viral pe TikTok, unde are aproape 400 de mii de urmăritori și peste 11 milioane de aprecieri. Tânărul postează regulat filmulețe amuzante în care le prezintă urmăritorilor săi aspecte din viața unui șofer profesionist pe camion, care face curse în Comunitatea Europeană. În multe dintre clipurile postate pe TikTok apare și Steluța, camionul pe care lucrează tânărul. Paul și-a botezat camionul astfel, deoarece acesta este vopsit în culorile echipei FCSB.

o imagine cu Paul Anichitei
La fel ca mulți alți tineri, Paul Anichitei a ales să devină șofer de camion, pentru că iubește să conducă, dar și pentru că aceasta este o meserie bănoasă

Paul Anichitei este șofer de camion de mai bine de doi ani

o imagine cu Paul Anichitei
Paul Anichitei a precizat că din cauza faptului că șoferii profesioniști sunt în cea mai mare parte a timpului pe drumuri, viața personală le este afectată

La fel ca mulți alți tineri, Paul Anichitei a ales să devină șofer de camion pentru că iubește să conducă, dar și pentru că este o meserie bănoasă. Mulți însă nu conștientizează că aceasta implică și foarte multe sacrificii, astfel că după puțin timp renunță, alegând să-și câștige banii în cu totul alte domenii.

„Lucrez pe camion de aproximativ 2 ani și jumătate. M-am îndreptat către această meserie din plăcerea mea de a conduce, dar, bineînțeles, și fiindcă e o meserie unde se câștigă bine. Majoritatea tinerilor se îndreaptă spre acestă meserie din dorința de a câștiga mulți bani, însă la fel de mulți dintre ei renunță când descoperă sacrificiile cu care vine la pachet. Adaptarea la programul de muncă este foarte derutantă la început, dar cu timpul te obișnuiești. Contează foarte mult perseverența cu care ești înzestrat”, a precizat tânărul.

Deși din afară ar părea că totul este numai lapte, Paul a dezvăluit și minusurile acestei meserii.

„În ceea ce privește partea cu gătitul, aproape fiecare șofer are cu el o butelie de camping cu ajutorul căreia își poate găti. Sunt foarte multe parcări cu restaurante, însă fiecare țară are meniuri adaptate după gusturile locuitorilor, care de foarte multe ori nu sunt asemănătoare cu ale noastre. Bineînțeles, există lanțuri de restaurante cunoscute și la noi, unde mâncarea este asemănătoare, însă nu poți consuma doar de acolo pe perioade lungi de timp.

În funcție de cum lucrezi, noaptea sau ziua, sunt perioade în care e foarte greu să te odihnești. De exemplu, eu lucrez mult de noapte, iar vara, când sunt temperaturi de peste 40 de grade, îmi este foarte greu să mă odihnesc. Unele camioane sunt dotate cu climă pe staționare, însă, în funcție de temperaturile de afară, funcționează între 3 și 5 ore, iar un om are nevoie de minim de 7 ore de somn”, a declarat  Paul Anichitei.

Paul Anichitei: „Este foarte greu să-ți întemeiezi o familie”

o imagine cu Paul Anichitei
Deși din afară ar părea că totul este numai lapte, Paul a dezvăluit și minusurile acestei meserii

Paul Anichitei a precizat că din cauza faptului că șoferii profesioniști sunt pe drumuri în cea mai mare parte a timpului, viața personală le este afectată. De aceea, tânărul nu le recomandă persoanelor căsătorite să practice această meserie.

„Printre cele mai mari provocări cu care se confruntă fiecare șofer, nu doar eu, este singurătatea. Viața personală este foarte puternic afectată din cauza plecărilor. Este foarte greu să-ți întemeiezi o familie și mai greu să menții o legătură cu persoana iubită, odată formată căsnicia, din cauza distanței și a stilului de viață, fiind mereu plecat.

Nu recomand această meserie oamenilor care au familii, pentru că, în viață, banii ar trebui sa fie mijlocul de întreținere și de satisfacere a tuturor nevoilor umane, nicidecum un scop pentru care să pierzi tot ce este mai drag, creat, poate, în ani de zile. În concluzie, recomand oricărui om care se apucă de această meserie să încerce să pună și puțin suflet, pentru că orice meserie, odată ce o însuflețești, devine frumoasă”, a încheiat Paul Anichitei.

Adauga un comentariu