Local

Paznicul Maternității „Elena Doamna”, condamnat după un scandal de proporții. O angajată, hărțuită de individ – GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 22 ian. 2022
Angajata instituției, Raluca Andrievici, și sediul Maternității
Paznicul unei maternități din Iași a fost condamnat de judecători în urma unui scandal de proporții

Un individ care a fost angajat ca paznic al Maternității „Elena Doamna” a fost condamnat după un scandal de proporții. Asta, după ce o angajată s-a plâns că ar fi fost hărțuită de individ. Astfel, Daniel Răileanu a primit ieri o pedeapsă de 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendare

Paznicul Maternității „Elena Doamna”, condamnat după un scandal de proporții. Astfel, un individ care a fost angajat ca paznic al Maternității „Elena Doamna” a fost pedepsit. Asta, după ce o angajată s-a plâns că ar fi fost hărțuită de individ. Astfel, Daniel Răileanu a primit ieri o pedeapsă de 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și purtare abuzivă, din partea magistraților din cadrul Judecătoriei Iași.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entităţile subordonate Consiliului Local Aroneanu sau Primăriei Aroneanu. Instanța admite acţiunea formulată de partea civilă Raluca Nela Andrievici şi îl obligă pe inculpatul Daniel Răileanu la plata către partea civilă a sumei de 2.000 de euro, cu titlu de daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, ea putând fi contestată.

Paznicul Maternității „Elena Doamna”, condamnat după un scandal de proporții

Procesul ieșeanului Daniel Răileanu a început pe 10 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzațiile de ultraj și purtare abuzivă. Asta, după ce șefa Biroului Personal din cadrul Maternității „Elena Doamna”, din Iași, a spus că a fost hărțuită chiar de către agentul de pază. Astfel, Raluca Andrievici, șefa Biroului Personal din cadrul maternității, a sunat disperată la 112 și a cerut ajutor după ce ar fi fost amenințată cu moartea.

Asta s-a întâmplat pe 30 iunie 2021. Poate că lucrurile nu ar fi scăpat de sub control dacă aceasta nu ar fi găsit o floare pe ușa biroului și nu ar fi fost anunțată de către un agent de pază că acea floare va fi prima de pe mormântul ei. Inițial, în scandal au fost implicate două persoane: șefa Biroului Personal, Raluca Andrievici, și paznicul de la unitatea medicală, Daniel Răileanu.

În urma unor discuții în contradictoriu, angajata maternității ieșene a spus că a fost hărțuită de Daniel Răileanu, ziua-n amiaza mare, chiar în curtea unității. Așadar, a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a aplana conflictul dintre cei doi, iar, în cele din urmă, paznicul a fost săltat de oamenii legii. De asemenea, anchetatorii spun că, în momentul în care a fost ridicat, ieșeanul i-ar fi amenințat pe polițiștii care au intervenit.

O angajată s-a plâns că era hărțuită de individ

Din câte se pare, scandalul a pornit după ce femeia i-a reproșat agentului de pază că ar fi permis accesul unor persoane străine în unitate fără a anunța acest lucru. De atunci, agentul de pază ar fi început să aibă o atitudine nepotrivită față de femeie. Potrivit angajatei, individul ar fi anunțat-o că are numărul ei de telefon și că îi va spune de fiecare dată când va intra o persoană în unitate. Femeia a anunțat și conducerea unității medicale despre atitudinea agentului de pază, fapt care l-a enervat pe individ. Angajata a mai afirmat că agentul de pază a așteptat-o în parcarea maternității, i-a spus că a identificat-o pe Facebook, că știe unde locuiește, ar fi amenințat-o, dar fără să știe că victima a înregistrat totul pe telefonul mobil pe care îl avea asupra ei.

Femeia a sunat la Poliție și a anunțat producerea incidentului, iar oamenii legii l-au ridicat pe Daniel Răileanu și l-au dus la secție, pentru audieri. Agentul din cadrul firmei de pază Pilierul a fost testat alcoolscopic, constatându-se că acesta consumase băuturi alcoolice. El avea o alcoolemie de 0,19 mg/l în aerul expirat, conform anchetatorilor. Când a văzut că urma să fie amendat, agentul de pază a devenit mai recalcitrant cu polițiștii.

„Știu eu că ai copii! Te găsesc eu pe Facebook, nu-i problemă! O să vezi tu cine sunt eu!”, le-ar fi spus ieșeanul polițiștilor.

„După aceasta, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de ultraj. Procurorul de caz a decis punerea acestuia sub măsura controlului judiciar”, a menționat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, paznicul Maternității „Elena Doamna” a fost condamnat după un scandal de proporții.
Comentarii
  • Paznicului ăsta, i s-a părut că este proprietarul maternității, și că poate face ce vrea el!! Măi omule, dragoste cu sila, nu prea se poate face!! Acum spune mersi că nu ai ajuns la ”mititica”, și ai scăpat cu ”suspendare”. Credeam că ai ceva pile, mai ales că lucrezi la ”Pilierul”, dar cred că ești din acela care pilești metalul, că atât te duce mintea.

Adauga un comentariu