Titlurile zilei

Pe banii acestui bătrân s-au luptat localnicii dintr-o comună din Iași. Și-a pierdut pensia pe stradă, iar mulți săteni au sărit ca vulturii! Bărbatul: „Mă rog noaptea să nu mă mai țină pe pământ”

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pe banii acestui bătrân s-au luptat localnicii dintr-o comună din Iași. Și-a pierdut pensia pe stradă iar mulți săteni au sărit ca vulturii Bărbatul Mă rog noaptea să nu mă mai țină pe pământ
Banii vânați de o întreagă localitate din județul Iași erau de fapt o pensie de 700 de lei! Un bătrân de 90 de ani din comuna Mogoșești și-a pierdut pensia după ce a ieșit de la poștă

A fost identificat proprietarul banilor pierduți în comuna Mogoșești, județul Iași. Întreg satul s-a zbătut pentru suma de 700 de lei, pensia unui bătrân din localitate. Mihai Popa este din comuna Mogoșești, Iași și a pierdut banii în timp ce se întorcea de la poștă, unde a fost să își ridice pensia. Bătrânul susține că nepotul său, care l-a ajutat să ajungă acasă, i-a sustras banii

Joi, 8 aprilie 2021, a fost identificat proprietarul banilor pierduți în centrul comunei Mogoșești, județul Iași. Mihai Popa are 90 de ani și este bărbatul care a pierdut banii, în urmă cu trei zile, pe 6 aprilie 2021. Suma pentru care s-a luptat o comună întreagă să o recupereze era de doar 700 lei și reprezintă pensia bătrânului. Mihai Popa bănuiește că cel care l-a ajutat să meargă acasă, după ce a ridicat pensia de la poștă, i-ar fi luat banii și mai apoi i-a pierdut.

„Când am mers să îmi iau banii de la poșta din sat, m-am sprijinit de un strănepot, să nu cad pe scări, că eu merg greu și am mai căzut. Eu l-am luat cu mine să mă ajute și el mi-a luat banii. Când mă ținea, a băgat mâna în buzunar și a luat o parte din bani, iar restul cred că i-a pierdut. La poliție sunt doar 700 de lei, dar eu am pensie de 900 de lei.

Acum nu mai am niciun ban, trăiesc cu 4 lei din pensia de luna trecută. Eu am plecat de la poștă direct spre casă, nu am cheltuit niciun ban și sigur el mi-a luat 200 de lei din ei. De la Poliție nu mi-au dat banii, mai durează până văd eu banii înapoi. Strănepotul meu mă mai ajută, vine și îmi face focul, pentru că eu stau singur, dar acum nu știu ce l-a apucat”, a declarat Mihai Popa, pensionarul păgubit. Localnicii spun că bătrânul ar fi cheltuit o parte din bani la magazinul din sat.

„E bătrân, nu mai vede bine, cine știe ce s-a întâmplat? Nu cred că i-a luat cineva din bani, a intrat la magazin după ce a luat pensia sau i-ar fi luat vântul din stradă”, a precizat un localnic, aflat la barul din sat.

Bărbatul locuiește singur și nu are copii

Bătrânul Pistreț, așa cum îl cunoaște întreaga comunitate, locuiește singur, într-o casă bătrânească din chirpici. Mihai Popa a lucrat de-a lungul anilor la construirea căii ferate din județul Iași, de aici și pensia de 900 de lei. Soția lui a murit în urmă cu mulți ani, iar cei doi nu au avut copii. Acum, pensionarul se simte singur, bolnav și trist.

„Nu vreau să mai am zile, m-am săturat să trăiesc așa, aștept să vină salvarea să mă ducă la spital. În tinerețe am lucrat la liniile de cale ferată din județul Iași, făceam liniile de tren și câștigam puțin tare. În vremea aceea, pâinea era scumpă, o punea pe cântar și dacă nu avea 2 kilograme, o tăia și îți punea din alta. Dacă ați văzut liniile de tren din județul Iași, toate sunt făcute de mine.

Toți membrii echipei cu care am lucrat în vremea aceea au murit sub privirile mele. Erau 8 oameni care lucrau pe șină, iar mecanicul de tren nu i-a văzut și i-a luat în plin, nu a scăpat niciunul. Munceau la calea ferată de la Podu Iloaiei. Cel mai mare regret al meu este că nu am copii și am ajuns să îmi trăiesc bătrânețea așa. Fără copii ești atât de singur, mă rog noaptea să nu mă mai țină pe pământ”, a mai precizat bătrânul.

Cel care a găsit banii a vrut să rămână anonim

Păgubitul a fost identificat după două zile de la întâmplare, după ce nepoata acestuia a stat de vorbă cu el și i-a povestit că nu își mai găsește pensia pe care abia o ridicase de la poștă. Cel care a găsit banii și i-a predat la Poliție este un bărbat de 65 de ani, din aceeași comună, fost cadru militar. Acesta nu a vrut să stea de vorbă cu reporterii „BZI”. Polițiștii din comună îi vor înmâna bărbatului o diplomă de mulțumire pentru gestul său. Marți, 6 aprilie 2021, au fost găsiți banii în centrul comunei Mogoșești.

După ce această informație a fost făcută publică pe pagina de Facebook, liniile de telefon ale Primăriei și Poliției s-au înroșit. Zeci de săteni au sunat susținând că banii ar fi ai lor. Nimeni nu a oferit detalii despre suma pierdută și păgubitul a fost greu de identificat. În prima zi după eveniment s-a zvonit că banii pierduți ar fi fost o mică avere, iar alții declarau că suma nu depășea mult peste 500 de lei.

Adauga un comentariu