Eveniment-Social

„Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky” – Atelierele creative „Vovo”, la Palatul Culturii din Iași

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky - Atelierele creative Vovo la Palatul Culturii din Iași
La Palatul Culturii din Iași este organizat evenimentul „Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky” - Atelierele creative „Vovo”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași anunță organizarea, în parteneriat cu Asociația Culturală AltIași, a unei serii de ateliere creative, derulate în cadrul proiectului „Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky” și dedicate redescoperirii creației acestui prodigios artist ieșean.

„Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky” – Atelierele creative „Vovo”, la Palatul Culturii din Iași

Atelierele „Vovo” se vor desfășura în perioada septembrie – octombrie 2020, în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, primele întâlniri fiind programate în zilele de 10, 11 și 19 septembrie 2020, începând cu ora 11.00.

Copiii cu vârsta între 4 și 12 ani sunt invitați să coloreze ilustrații, precum și să asambleze puzzle-uri 3D cu figuri inspirate din lucrările artistului. Participarea la ateliere este gratuită, iar grupurile pot avea un număr maxim de 8 copii. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook Ludwig Dombrowsky sau la numărul de telefon 0753 635610.

Ludwig Dombrowsky (1920 – 2007) a slujit muzeele din Palatul Culturii Iași, contribuind, în anii ’70 ai secolului trecut, la realizarea de facsimile sau grafică de expoziție. Afișele, cataloagele, publicațiile instituției din vremea respectivă au beneficiat de concepția grafică a acestui înzestrat grafician.

Atelierele sunt organizate în cadrul proiectului „Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky”, realizat de Asociația Culturală AltIași, având ca partener Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași. Proiectul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a inclus și expoziția retrospectivă „Zbucium și serenitate”, organizată la Muzeul de Istorie a Moldovei, în perioada 26 iunie – 30 august 2020.

„Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Iași

Consiliul Județean al Elevilor Iași organizează un eveniment de tip dezbatere, intitulat „Ia’și dezbate viitorul educației ieșene”, la care vor participa candidații pentru funcția de primar al municipiului Iași. Acesta va avea loc miercuri (16 septembrie a.c.), începând cu orele 17:00, la Amfiteatrul Palas. Discuția se va concentra pe viziunea candidaților asupra educației și pe ceea ce ei doresc să realizeze pentru școala și universitatea ieșeană.

Scopul evenimentului

Un scop al acestui eveniment este de a pune în dialog tinerii, profesorii și părinții cu decidenții, pentru ca atât cetățenii, cât și administrația publică locală, să fie conectată cu realitatea. Temele abordate vor fi de interes pentru actorii educaționali și se vor putea pune orice fel de întrebări candidaților pentru funcția de primar al Municipiului Iași. Echipa Consiliului Județean al Elevilor Iași a trimis invitații tuturor celor 14 candidați înscriși pentru funcția de primar al Municipiului Iași și pentru a afla cine acceptă, poți urmări evenimentul creat pe Facebook:   https://bit.ly/3bvbfuA.

„Cred cu tărie că dezbaterea stă la baza unei democrații participative și că în comunitatea ieșeană este o nevoie fundamentală de dialog. Elevii au nevoie de o doză de civism pentru a prinde curajul de a se implica și de a chestiona politica locală. Îmi doresc ca educația să fie un subiect de discuție permanent, un punct de interes pentru planul de dezvoltare și un domeniul al viitorului. Acum avem ocazia să vedem viziunea viitorilor conducători și să adresăm întrebări, iar ca cetățean al municipiului Iași nu aș rata acest eveniment.”- Alina Sava, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Iași.

Date fiind situația si normele actuale, locurile vor fi limitate. Astfel, pentru a putea participa, toți cei interesați vor fi nevoiți să completeze un formular (pe care îl gășiți aici: https://bit.ly/3h8u7kA)

  • fiind mai apoi repartizați în funcție de numărul de locuri disponibile. Toți participanții sunt rugați să poarte mască, să-și dezinfecteze mâinile la intrare și să păstreze distanțarea socială, pentru a preveni infectarea cu  Covid-19.
Adauga un comentariu