Eveniment-Social

„Pe urmele lui Mihai Codreanu…”, la a XII-a ediție. Concursul se va desfășura on-line, până pe 23 noiembrie 2021

Publicat: 20 oct. 2021
Sonetistul Mihai Codreanu și Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Școala Gimnazială "Mihai Codreanu" Iași, organizează concursul județean literar-artistic "Pe urmele lui Mihai Codreanu…", ajuns la a XII-a ediție

„Pe urmele lui Mihai Codreanu…”, important concurs județean literar-artistic, ajuns la a XII-a ediție. Acesta are loc până pe 23 noiembrie 2021, on-line, organizat fiind de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași.

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași, organizează concursul județean literar-artistic „Pe urmele lui Mihai Codreanu…”, ajuns la a XII-a ediție. Concursul are loc on-line, până pe 23 noiembrie 2021.

La secțiunea literară, echipajul fiecărei școli înscrise în concurs (alcătuit din trei elevi) va trimite interpretarea sonetului propus tehnoredactat în format electronic, de maximum 30 de rânduri, font Times New Roman, corp 12, la 1,5 rânduri. La secțiunea plastică, elevii se pot înscrie cu lucrări inspirate din același sonet al lui Mihai Codreanu, de la secțiunea literară. Acestea vor fi realizate în format A3/A4, tehnica de lucru va fi la alegere (grafică, pictură, tehnică mixtă) și ulterior vor fi scanate.

Înscrierile în concurs au loc până pe 22 octombrie 2021, la adresa de e-mail: [email protected]

Regulamentul concursului: înscrierile în concurs au loc până pe 22 octombrie 2021 la adresa de e-mail: [email protected]
În data de 25 octombrie 2021 se va trimite sonetul propus spre analiză tuturor concurenților. În perioada 25 octombrie – 8 noiembrie 2021 sunt așteptate lucrările pe adresa de e-mail: [email protected]; Jurizarea pe secțiuni: 9-12 noiembrie 2021. Premierea: 23 noiembrie 2021. Juriul: Secțiunea literară, Carmelia Leonte, președinte; Laura Terente, Iunia Ștefan, membri. Secțiunea artă plastică, Corina Mocanu-Irimiță, președinte; Beatrice Iuliana Panțîru, Corneliu Grigoriu, membri. Coordonatori: Mihaela Burlea, profesor Limba și literatura română la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași; Beatrice Iuliana Panțîru, muzeograf Muzeul „Mihai Codreanu” Iași.

Pentru a rezista financiar în urma decesului tatălui său, Mihai Codreanu dădea lecții de Limba română și era corector la Ziarul „Evenimentul”

Mihai Codreanu s-a născut în Iași, fiind fiul magistratului Mihail Costache Codreanu și al Nataliei Codreanu. Tatăl său, originar din Târgu Ocna, a fost judecător și profesor de Latină la Colegiul Național. Mihai Codreanu a urmat cursurile liceale la Iași, Bacău și București, manifestând de tânăr interes pentru literatură. Pentru a rezista financiar în urma decesului tatălui său, Mihai Codreanu dădea lecții de Limba română și era corector la Ziarul „Evenimentul”. Dorința sa a fost aceea de a deveni actor, însă, vederea îi slăbește după vârsta de 30 de ani și renunță la acest vis. În ciuda problemelor de vedere, continuă să scrie sonete, dictându-le prietenilor apropiați. A murit în 1957 în Iași, la vârsta de 81 de ani, în vila sa (Vila Sonet) de pe Strada Rece, Iași.

Adauga un comentariu