Eveniment-Social

Pelerinaj din Iași, la întâlnirea europeană Taize de la Wroclaw – Polonia

Publicat: 11 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pelerinaj din Iași la întâlnirea europeană Taize de la Wroclaw - Polonia

Următoarea Întâlnire Europeană a Tineretului, a 42-a ediție, va avea loc în orașul Wroclaw (Polonia). Asta între 28 decembrie 2019 și 1 ianuarie 2020. Din anul 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri. Este intitulată „Pelerinaj de încredere pe Pamânt”. Acest pelerinaj oferă participanților posibilitatea de a împărtăși credința cu cei de vârsta lor, de a cunoaște realitatea comunităților creștine din țara gazdă.

„Dar și de a se ruga cu ajutorul cântărilor specifice Comunitații din Taizé. De a experimenta ospitalitatea familiilor care își deschid casele. E posibilitatea și de a participa la diferite ateliere și evenimente”, anunță oficialii Diecezei de Iași a Bisericii Romano-Catolice.

Grupul de rugăciune Taizé din Iași

Wroclaw este capitala regiunii Silezia de Jos, al patrulea cel mai mare oraș din Polonia. E un important centru cultural, turistic și religios. Mai este numit și „Veneția Poloniei”. Asta datorită celor mai mult de 100 de poduri de pe fluviul Odra. Ele unesc diferitele zone al orașului cu cele 12 insule de pe cursul său. Aici iese în evidență insula catedralei „Sfântul Ioan Botezatorul”. Este una dintre cele mai bine conservate catedrale gotice din Europa. Grupul de rugăciune Taizé din Iași organizează acest pelerinaj. Asta împreună cu Oficiul pentru Pelerinaje și Oficiul pentru Pastorația Tinerilor. Entitățile organizează un grup care va participa la acest eveniment devenit tradițional.

Adauga un comentariu