Scriitori

Pelicule inspirate de operele lui Shakespeare

Publicat: 25 nov. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pelicule inspirate de operele lui Shakespeare
3

Shakespeare a fost si continua sa fie o sursa de inspiratie pentru producatorii de filme. Foarte multe piese ale scriitorului englez au fost adaptate si transformate in filme actuale si de succes. Iata cateva dintre ele:

Warm Bodies a fost inspirat de Romeo si Julieta. La povestea de dragoste scrisa de Shakespeare scenaristii au adaugat si zombi, iar filmul a devenit in 2013 unul dintre preferatele adolescentilor.

Romeo Must Die preia si el povestea de dragoste interzisa din aceeasi piesa celebra, la care se adauga si artele martiale.

Get Over It este unul dintre filmele care a urmat trendul anilor 2000 in ceea ce priveste productiile bazate pe opera lui Shakespeare. Pelicula preia intriga din Visul unei nopti de vara pe care o plaseaza intr-un univers adolescentin.

West Side Story este un alt film care a incercat sa adapteze povestea lui Romeo si a Julietei penru o audienta mai actuala. Musicalul a fost un real succes, fiind considerat unul dintre cele mai influente filme de gen din toate timpurile.

My Own Private Idaho este inspirat de piesele Henry IV si Henry V. Pelicula a durat ceva pana a fost realizata, dar asteptarea a meritat, fiind considerata o adaptare extrem de reusita a operei lui William Shakespeare.

Adauga un comentariu