National

Pensie enormă pentru o femeie de 52 de ani, fost procuror. În 2019 a încasat peste 100.000 de euro

Publicat: 15 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pensie enormă pentru o femeie de 52 de ani fost procuror. În 2019 a încasat peste 100.000 de euro
Doina Danielescu este o pensionară de lux a României

În condițiile în care cea mai mare parte a populației trăiește la limita sărăciei, veți fi uimiți să aflați ce pensie încasează un fost procuror, o femeie, care are doar 52 de ani. Este vorba de Dorina Danielescu, soția managerului spitalului din Buzău. În 2019, din pensie dar și alte două sinecuri de la stat, acesteia i-au intrat în cont peste 100.000 de euro.

Zilele trecute, Valeriu Nicolae, care a candidat independent la alegerile trecute și i-au lipsit doar 17 voturi pentru a ajunge în Parlament, a făcut o dezvăluire halucinantă. Este vorba despre veniturile unei femei în vârstă de 52 de ani, pensionară, dar care mai are încă două slujbe foarte bine plătite la stat. Aceasta primea în 2019, numai din pensie, peste 5000 de euro în fiecare lună. Iar veniturile ei s-au rotunjit cu încă 3000 de euro din alte două sinecuri.

Pensie de fost procuror – peste 5.000 de euro pe lună

Valeriu Nicolae a scos la iveală, zilele trecute, cazul Dorinei Danielescu. Aceasta, din postura de fost procuror, a ajuns să câștige peste 5.000 de euro pe lună numai din pensia specială, așa cum se întâmplă cu mulți „norocoși” din România. Valeriu Nicolae o desființează pe Danielescu și o acuză că e o „impostoare dovedită” care a plagiat lucrarea de doctorat, astfel că nu își merită banii.

„Doamna aceasta încasează o pensie care acum, probabil, este cu mult peste 350.000 lei pe an. În 2019 avea o pensie de 286.308 și mai încasa 124.456 lei din altă sinecură de la Autoritatea Aeronautică Civilă, în timp ce era și directoare de cabinet la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, pe o logică care sfidează orice urmă de bun simț. La 52 de ani, doamna Danielescu Dorina face cu mult peste 100.000 de euro de la stat, cu o pensie de peste 70.000 euro pe an”, și-a început Valeriu Nicolae discursul pe Facebook.

Și soțul acesteia este un bugetar bine plătit

Fostul candidat independent atrage atenția asupra acestei situații cel puțin imorale. Mai mult, bărbatul afirmă că și soțul fostei procuroare încasează un purcoi de bani.

„A fost procuroare. Cum e posibilă o pensie de felul acesta când femeia asta este o impostoare dovedită, cu doctorat plagiat? Cum e posibil să ne permitem să plătim tipul acesta de pensii când procuratura noastră este faimoasă prin corupție și dosare făcute catastrofal?

Desigur, femeia a terminat toate cursurile Colegiilor Serviciilor celor mai minunate. Soțul primește și el o tonă de bani de la stat într-o poziție de manager de spital la Buzău (trăiți, domnul Ciolacu!) unde candidează de fiecare dată de unul singur pe poziția aia”, a adăugat Valeriu Nicolae.

Potrivit fostului candidat independent, familia Danielescu a primit, cel puțin până în iunie 2020, de la stat, lună de lună, cel puțin 11.000 de euro. Nu în ultimul rând, respectiva doamnă are și un CV siderant. Așadar, pe bună dreptate, ne întrebăm cum de poate încasa o asemenea pensie un fost procuror?! Mai mult, în urmă cu câțiva ani, Dorina Danielescu fusese găsită incompatibilă de către ANI.

Adauga un comentariu