Razboi în Ucraina

Pentagonul avertizează asupra epuizării fondurilor pentru sprijinul Ucrainei și îndeamnă Congresul să acționeze

Publicat: 03 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Pentagonul avertizează asupra epuizării fondurilor pentru sprijinul Ucrainei și îndeamnă Congresul să acționeze
Pentagonul avertizează asupra epuizării fondurilor pentru sprijinul Ucrainei și îndeamnă Congresul să acționeze

Pentagonul a avertizat marți că, deși există suficiente fonduri pentru moment pentru a sprijini în continuare Ucraina, finanțarea s-ar putea epuiza fără acțiunea Congresului.

„Avem suficiente autorități de finanțare pentru a satisface nevoile de luptă ale Ucrainei pentru doar puțin mai mult, dar avem nevoie ca Congresul să acționeze pentru a ne asigura că nu există nicio întrerupere în sprijinul nostru, mai ales că departamentul încearcă să ne reînnoiască stocurile”, a declarat Sabrina, secretarul de presă adjunct al Pentagonului.

„Așa cum a spus (secretarul Apărării Lloyd) Austin sâmbătă, îndemnăm Congresul să respecte angajamentul Americii de a oferi asistență necesară urgentă poporului Ucrainei în timp ce luptă pentru a-și apăra propria țară împotriva forțelor tiraniei”, a continuat ea.

Singh a adăugat că nu este clar cât timp vor ține cele 1,6 miliarde de dolari rămase din fondurile alocate anterior pentru Ucraina, spunând că depinde „cum sunt folosite aceste fonduri pentru a ne reface stocurile”.

„Depinde cu adevărat de ceea ce ne cere Ucraina”, a spus ea.

„Și din nou, știm că prioritățile lor sunt apărarea aeriană și artileria, precum și echipamentele de deminare. Așadar, pe asta ne concentrăm, desigur, și pe ceea ce inevitabil vom reumple.”

Casa Albă este încrezătoare că o nouă finanțare pentru Ucraina va fi aprobată

Casa Albă și-a reiterat încrederea că Congresul va aproba noul ajutor Ucrainei – cu sau fără reprezentantul Republicii Populare Kevin McCarthy în calitate de Președinte al Camerei.

John Kirby, coordonatorul de comunicații la Consiliul Național de Securitate, a declarat reporterilor că președintele american Joe Biden a discutat situația cu aliații globali într-un apel de marți dimineață.

„Știm că marea majoritate a membrilor Congresului susțin ajutor suplimentar pentru Ucraina și știm și apreciem declarațiile lor în acest sens, inclusiv pe cele ale Președintelui McCarthy”, a spus Kirby.

Cu toate acestea, McCarthy s-ar putea să nu mai fie vorbitorul pentru mult timp, punând la îndoială orice asigurări pe care le-a oferit cu privire la preluarea unui nou ajutor Ucrainei.

Reprezentantul GOP Matt Gaetz a decis luni să-l înlăture pe McCarthy din funcția de conducere a Camerei, oferind o moțiune de eliberare a scaunului – o manevră procedurală rară care poate fi folosită pentru a forța un vot pentru înlăturarea vorbitorului.

„Nu putem în niciun caz să permitem ca sprijinul Americii pentru Ucraina să fie întrerupt”

Kirby a spus că lupta de conducere din Congres nu a fost ceva în care Biden s-ar interveni.

„Nu este ceva în care președintele să se implice sau în care să fie neapărat prea îngrijorat în acest moment”, a spus el, arătând declarațiile de sprijin față de Ucraina din partea altor republicani ca dovadă a sprijinului în cadrul partidului pentru continuarea finanțării.

„Există un număr mic de membri foarte vocali, o mică minoritate de membri vocali care resping acest lucru, dar nu reprezintă partidul lor. Ei nu reprezintă conducerea lor”, a spus Kirby.

El a avertizat că neaprobarea noii asistențe Ucrainei ar putea avea ramificații îngrozitoare pe câmpul de luptă.

„Nu putem în niciun caz să permitem ca sprijinul Americii pentru Ucraina să fie întrerupt. Timpul nu este prietenul nostru”, a spus el.

Comentarii
  • ,,… Publicarea documentelor care arată că pandemia de COVID-19 a fost o operațiune a Departamentului de Apărare al SUA care datează de pe timpul președintelui Husein Barack Obama. „Pentagonul a controlat programul COVID-19 de la bun început și tot ceea ce ni sa spus a fost teatru politic pentru a-l acoperi până la aprobarea vaccinului FDA.” Toți oficialii implicați, începând cu trădătorul Mark Milley, vor fi executați pentru crime de război, promit surse de la Pentagon. De asemenea, sub suprafață, MI6 a dat undă verde pentru atacuri nucleare asupra Washington DC, Geneva și Tel Aviv, cu excepția cazului în care autorii crimei în masă prin vaccin sunt adunați pentru a se confrunta cu tribunalele pentru crime de război…’’

Adauga un comentariu