Local

Percheziţii de amploare în această dimineață la Iaşi! Ofiţerii de la BCCO au descins în mai multe locaţii alături de mascaţi! – EXCLUSIV

Publicat: 22 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziţii de amploare în această dimineață la Iaşi Ofiţerii de la BCCO au descins în mai multe locaţii alături de mascaţi - EXCLUSIV
Descinderi în mai multe locații din Iași

În această dimineaţă, 22 septembrie 2020, au avut loc descinderi în forţa la Iaşi. Ofiţerii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziţii în mai multe locaţii, împreună cu mascaţii.

Operaţiunea de amploare a fost efectuată de poliţiştii de la BCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT Iaşi.

74 de descinderi într-un dosar de contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înselăciune

Astăzi, 22 septembrie 2020, Poliția Română efectuează nu mai puțin de 74 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înșelăciune.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice.”, potrivit autorităților.

Cantități impresionante de droguri, descoperite în pereții unui bloc din Iași! Cum au destructurat „mascații” o rețea de trafic de stupefiante

O altă operațiune de amploare a autorităților a avut loc în urmă cu câteva zile la Iași. În cadrul unor percheziții de amploare, „mascații” au scormonit cu lopețile într-un bloc din Iași! Astfel, au fost descoperite cantități impresionante de droguri chiar și în pereții imobilului! După destructurarea unei rețele de trafic de stupefiante, 3 indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni

În cadrul unor percheziții de amploare, „mascații” ieșeni au descoperit cantități importante de droguri, unele fiind ascunse în pereții unui bloc. În urma acțiunii, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au pus punct ieri, la prima instanță, procesului în care 3 indivizi au fost pedepsiți. Mujadin Agape (fost Veseli), zis „Albanezul”, a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de temniță, Gheorghiță Pruteanu a primit o pedeapsă de 3 ani și două luni de închisoare, iar Mihai Sebastian Roman a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare. Acuzațiile aduse celor 3 au fost cele de trafic de droguri de risc și efectuare, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cazul lui Roman, procurorii DIICOT au adus și acuzația de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Instanța confiscă mai multe bunuri, printre care fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență 4F-MDMB-BINACA, canabis și comprimate care conțin ca substanță activă Prazepam”, au subliniat magistrații.

Totodată, aceștia au confiscat sumele de bani obținute ca urmare a comercializării drogurilor de risc și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Sentința nu e definitivă.

Rețeaua de trafic de droguri, destructurată cu ajutorul investigatorilor sub acoperire

Procesul celor 3 a început pe 31 iulie 2019. Asta, după ce magistrații au dispus rețineri și arestări preventive încă de pe 15 mai 2019. Conform procurorilor DIICOT Iași, cei 3 au fost săltați de „mascați” după ce diverși investigatori sub acoperire și colaboratori au cumpărat droguri de la aceștia. Când au avut certitudinea că aceștia se ocupau cu lucruri necurate, „mascații” au organizat descinderi de amploare în Iași.
În urma acțiunilor, au fost găsite droguri și substanțe din care se pot „fabrica” droguri. La scurt timp, Mujadin Agape, Mihai Roman și Gheorghiță Pruteanu au fost duși la audieri.

„Pe 14 mai 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpaților R.M.S., P.G. și A.M., cetățean macedonean, pentru trafic de droguri de risc și operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive”, au precizat anchetatorii.

Cantități importante de droguri, descoperite după ce „mascații” au scormonit cu lopețile într-un bloc din Iași!

Anchetatorii au scotocit toate cele 6 spații în care au efectuat percheziții. Mai mult decât atât, „mascații” au folosit inclusiv lopeți cu care au căutat prin praf și gunoi în podul unui bloc din cartierul Frumoasa.

„Inculpații au achiziționat cantități importante de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, pe care le-au comercializat în municipiul Iași. Membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, cel al comercializării drogurilor de risc și cel al vânzării substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive. Pe 13 mai 2019, procurorii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia unul dintre inculpați a fost surprins în timp ce comercializa droguri de risc (canabis). Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate 139 de comprimate Benzodiazepime (droguri de risc), cantitatea de 200 de grame de canabis, 417,90 grame canabinoizi sintetici, 6 kg produs vegetal folosit la fabricarea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive, telefoane mobile, suma de 11.795 de lei, precum și alte bunuri folosite în activitatea infracțională”, au adăugat procurorii DIICOT.

La scurt timp, cei 3 indivizi reținuți au fost prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar instanța a admis solicitarea.

Adauga un comentariu