Local

Percheziţii la Iaşi şi Bucureşti. Mai multe persoane, acuzate de evaziune fiscală

Publicat: 29 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziţii la Iaşi şi Bucureşti. Mai multe persoane acuzate de evaziune fiscală

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează o serie de percheziții în București și Iași la reprezentanții unor societăți comerciale care nu au înregistrat unele venituri de circa 27 de milioane de dolari pentru a nu plăti taxele către stat.

În jur de 190 de salariaţi ai S.C. Arezzo Sky S.R.L., angajaţi cu salariul minim pe economie au beneficiat de plăţi externe, fie prin intermediul societăţii, fie prin intermediul unei alte societăţi de contabilitate şi consultanta fiscală.

Firma care producea softuri IT îşi plătea angajaţii cu salariul minim pe economie. Banii produşi de această firmă erau transferaţi la alte firme în afară, iar apoi banii se întorceau la angajaţi sub formă de diverse bonusuri.

Ce spun autoritățile din Capitală

Oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Cinci mandate de percheziție au fost puse în aplicare în Iași și Capitală.

”La această oră polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București pun în aplicare 5 mandate de percheziție în municipiul București și județul Iaşi. Activitățiile se desfășoară într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent, rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2018-2020 , reprezentanții unei societăți comerciale au omis înregistrarea veniturilor de peste 27.000.000 USD realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași”, informează Poliția Capitalei.

Alți doi ieșeni au primit peste 7 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală

Magistrații ieșeni au pedepsit doi indivizi acuzați că au încercat să păcălească autoritățile. La finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Rifca Stănescu la 2 ani și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală. Sub aceeași acuzație, Bradu Stănescu a primit o pedeapsă de 5 ani de pușcărie

Magistrații din Iași au emis recent pedepse totale de peste 7 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală! Doi ieșeni au fost pedepsiți la finele săptămânii trecute, după o „gaură” de peste 100.000 de euro la buget!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Rifca Stănescu la 2 ani și 7 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, în formă continuată, și fals în declarații în formă continuată (două acte materiale).

Ieșeanca Rifca Stănescu, obligată să achite despăgubiri

Pe lângă pedeapsa primită, Rifca Stănescu a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.

„Instanța o obligă pe inculpata Rifca Stănescu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat sau la Direcția de Asistență Comunitară Iași”, au precizat magistrații.

De asemenea, ieșeanca a fost obligată să plătească despăgubiri către stat.

„Instanța admite în parte acțiunea civilă promovată de Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală, reprezentată prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași. Dispune obligarea inculpatei Rifca Stănescu la plata către partea civilă a sumei de 232.334 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat statului ca urmare a TVA-ului sustras nelegal de la plată”, au adăugat judecătorii.

Adauga un comentariu