Local

Percheziții la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Polițiștii au descins în cabinetele medicilor, iar vizate în anchetă sunt două doctorițe – EXCLUSIV FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 15 mart. 2021
Maternitatea Cuza Vodă din Iași
Caz extrem de rar, la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Cuza Voda” din Iaşi. O fetiţă, în vârstă de 12 ani, a ajuns la timp la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, înainte de a apărea alte complicaţii, în cazul unei sarcini molare descoperite de medici

În aceste momente, la Maternitatea Cuza Vodă se desfăşoară o serie de percheziţii. Potrivit unor surse ale BZI.RO, polițiștii au descins în spital. Momentan nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care oamenii legii fac aceste percheziții, dar conform informațiilor ar fi vorba despre mai mulți medici care au fost luați în vizor.

Conform unor surse, perchezițiile ar fi făcute pentru culpă medicală. Vorbim despre cazul unei femei căruia i-ar fi murit bebelușul. Femeia era gravidă în 35 de săptămâni. Momentan informațiile nu sunt confirmate în mod oficial.

UPDATE: BZI A PUBLICAT DOCUMENTELE CARE AU STAT LA BAZA ANCHETEI. CLICK AICI

Ce spune medicul Mircea Onofriescu

UPDATE 12.00: Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu a făcut o serie de declarații referitoare la descinderile oamenilor legii:

În cursul zilei de astăzi, 30 de procurori au venit pentru a verifica evidentele scrise, calculatoarele, inclusiv calculatorul meu personal pentru a verifica informaţii legate de cazul Leahu Mihaela. Doamna Leahu Mihaela, la 36 de săptămâni de sarcina s-a constatat decesul ultrauterin a fătului. Moartea intrauterină a fătului este citată şi în maternităţile de la Paris şi în maternităţile de la Fălticeni pentru că este o situaţie neplăcuta pentru medici şi familie dar sunt zeci de cauze care pot declanşa moartea fătului. Sunt acuzaţi câteva cadre medicale, colegi medici care au examinat-o pe această gravidă la 35 şi 36 de săptămâni de sarcină.

În momentul acestor examinări, doamna respectivă nu avea contracţii uterină, nu avea naştere declanşată şi fiind la a treia naştere, fătul îşi schimbă poziţia în cursul zilelor. Într-o zi poate fi prezentaţie . Doamna respectivă s-a prezentat la ultima consultaţie, fătul fiind în prezentaţie transversă, nu avea membrane rupte, nu avea nicio indicaţie de internare. Noi suntem în situaţie de COVID-19, nu avem locuri şi suntem în situaţie suprasolicitată. Doamenel doctor care au examinat această pacientă au luat legătura inclusiv cu mine în calitate de şef de secţie. Nu am acceptat nternarea acestui caz. În cursul evoluţiei s-a constatat oprirea în evoluţie a sarcinii. Cazul este în atenţia Colegiului medicilor, în atenţia procuraturii. Se vor cer nişte expertize ale unor oameni care se pricep în obstretică şi ginecologie. Concluziile vor fi prezentate atunci.

De fiecare dată când a venit s-a constatat că fătul era viu şi nu avea niciun motiv de internare. După ultima examinare, femeia a stat acasă 2-3 zile, iar după 3 zile a constatat absenta mișcărilor fătului. Ulterior s-a internat la Maternitatea Cuza Vodă pentru a se aprecia care este evoluţia sarcinii. A insistat ca să nască prin cezariană, nu am fost de acord cu acest lucru la a treia naştere şi doamna a născut în prezentaţie craniană. Fătul s-a orientat în poziţia optimă pentru naştere. I-amn asigurat analgezie peridolară, confortul cel mai bun. Eu personal am avut 10-15 sarcini cu oprire evoluţie. Eu ştiu prin ce trece şi doctorul, şi familia dar şi femeia. I-am asigurat tot confortul necesar naşterii deşi ea solicita cezariană.

Ce spune managerul Spitalului Cuza Vodă din Iași

UPDATE: Managerul Spitalului Cuza Vodă din Iași, Robert Dâncă, a avut o intervenție publică unde a oferit declarații de presă de ultimă oră cu privire la situația actuală.

„Se vor face verificări în ceea ce priveşte neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, conform fisei postului şi atribuţiilor din procedura şi protocolul în baza cărora ne îndeplinim atribuţiile, de anumiţi angajaţi ai Spitalului Cuza Voda Iaşi, în baza cărora s-au ridicat anumite documente pentru a confirma sau infirma aceste lucruri. De precizat, în acelaşi timp, că suntem cea mai mare maternitate din România, unde avem aproximativ 15.000 cazuri pe an, 6.000 de naşteri efectiv, şi cea mai mare din Moldova ca spital. În rest, sunt situaţii care fiecare pacient poate considera că nu li se respectă anumite drepturi prevăzute în norme.

Nu avem nicio plângere înregistrată la spital. În ultimii doi ani de zile, Spitalul Cuza Voda din Iaşi este cel mai bun spital din România ca şi calitate a actului medical. Încercam să facem tot ceea ce este posibil ca pacientului să i se respecte toate drepturile încât să avem un act medical de calitate.

Suntem în paralel şi cu o anchetă internă. Verificăm aceste lucruri, dacă se confirmă fiecare va răspunde pentru anumite culpe medicale. Eu că şi manager şi corpul medical facem tot ce este posibil să avem un act medical de calitate aşa cum este normal. Deşi ne aflăm într-o situaţie complicată, nu suntem spital Covid, avem toate circuitele necesare. Am avut paciente cu Covid-19. Medicii şi-au făcut treaba la nivel de calitate maximă. Am avut cazuri în care copii născuţi la 500 grame au plecat acasă sănătoşi. Acest lucru confirma foarte clar că în spital se lucrează la calitate maximă.

Nu pot ştii ce a deranjat-o pe mama. Însă la 15.000 de naşteri pe an, pot fi pacienţi care consideră că le-au fost lezate anumite drepturi. Le-am cerut personal să fie respectate indiferent de persoană care se prezintă în triaj. Au fost ridicate documente medico-legale. Nu avem cozi, nu avem activitatea afectată”, a transmis Robert Dâncă, managerul Spitalului Cuza Voda din Iaşi.

Femeia i-a acuzat pe medici de malpraxis

Mama are acuzaţii de malpraxis, adică medicii nu au rezolvat şi monitorizat corespunzător sarcina. Cauza decesului nu se ştie. La necropsie nu s-au găsit elemente care să spună că a avut o malformaţie, probleme la cordon. Lumea trebuie să înţeleagă că există moarte intrauterină a fătului, aşa cum există moartea nou-născutului. Se poate întâmpla. Sunt situaţii neplăcute pentru lumea medicală, iar corpul medical nu a avut nicio vină în rezolvarea acestui caz. Ea a venit cu sarcină oprită în evoluţie de 48 de ore, am constatat acest lucru şi am internat-o. A fost anchetă internă, am discutat cazul cu toţi colegii medici, iar cazul este discutat inclusiv la Colegiul Medicilor.

Au fost chemaţi, atât familia cât şi doctorii implicaţi pentru a discuta. S-a solicitat expertiza unor experţi, aşa cum şi procurorii vor solicita acest lucru. a explicat Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu

Declarația femeii care a declanșat ancheta la Maternitatea Cuza Vodă

UPDATE: Percheziţiile au loc după ce o femeie ar fi pierdut sarcina. De altfel, aceasta şi-a postat întâmplarea pe grupul local Eşti din Iași Dacă… spunând că medicii au avut un comportament neadecvat. Redam postarea publicată de femeie pe reţelele de socializare:

Bună ziua mămici!! Ce părere aveți despre cazul meu, am avut diagnosticul de PROCUBITUS la 36 de săptămâni pus de medicul meu curant Holicov M. tot dumneaei mă trimite să fac testul covid la Praxis îmi dă bilet de internare. Aduc bilet și de la medicul de familie am rezultatul la test pcr negativ mă pune să mă pregătesc de naștere daaar nu m-a internat doamna doctor, nu știu din ce cauză, doar eram o urgență medicală, trebuia operația de cezariană obligatorie. ,Mă prezint în triaj la Cuza Vodă după alte 3 zile cu dopul gelatinos eliminat și contracții. Sunt văzută de alt medic, dr. Tîrnoveanu M. care îmi dă același diagnostic și, surpriză, mă trimite acasă pe motiv că sunt din Iași și „au venit mămici de la Pașcani cu cordonul ieșit afară și nu o murit bebelușul doar nu o să moară la mine care fac 10 minute până la spital. Aceasta mi-a recomandat să vin peste o săptămână când deja a fost prea târziu pentru bebelușa mea. Sarcină oprită din evoluție la 37 de săptămâni și am născut acum 3 luni o fetiță de 2800g rezultatul la necropsie este Asfixiere intrauterină fără malformații perfect sănătoasă ” mai sunt mămici care au pățit așa ceva???? a fost mesajul postat de femeie pe reţelele de socializare.

UPDATE: În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează doua percheziţii domiciliare într-un dosar referitor la un abuz în serviciu. Precizăm că aceste aceste cercetări se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

UPDATE: Mai multe persoane vor fi conduse la audieri, pe lângă cei doi medici vizați. Vorbim despre medicul Monica Holivoc și Șef lucr. Dr. Mihaela TÂRNOVANU – medic primar obstetrică-ginecologie.

UPDATE: Principalul suspect în ancheta oamenilor legii este dr. Monica Holicov. Se percheziționează și cabinetele de investigații. Se crede că oamenii legii caută mai multe sume de bani.

dr. Monica Holicov ar fi principalul suspect în ancheta oamenilor legii

UPDATE: Polițiștii fac percheziții în mai multe cabinete medicale din cadrul Maternității Cuza Vodă. Potrivit acelorași surse, vizat de ancheta oamenilor legii este vizat și Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu. Evenimentul care ar fi sta la baza perchezițiilor ar fi decesul unui făt. Acest deces s-a produs săptămâna trecută.

Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu este vizat de o anchetă coordonată de Serviciul de Investigații Criminale Iași

UPDATE: În această dimineața polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Iaşi efectuează, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi 2 Percheziții într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și vătămarea fătului.
Cercetările continuă, au transmis autoritățile ieșene.

UPDATE: Mai mulţi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale sunt acum în zona Spitalului Cuza Vodă din Iași. La percheziţii participă chiar şi comisarul şef de poliţie Ştefan Săuleac, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Iași.

Cel mai probabil acţiunea poliţiştilor de la IPJ sunt efectuate chiar de poliţiştii de la SIC. Este vorba despre un efectiv mare de poliţişti care sunt prezenţi la fața locului.

Imaginile arată mai mulți oameni ai legii care fac percheziții la Maternitatea Cuza Vodă din Iași pe un caz de culpă medicală.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii
 • Sa se duca si la DGASPC sa vada abuzurile in serviciu facute de cucoanele din birouri impotriva copiilor. Florin Ion semneaza ca gascanul tot ce i se baga sub nas. Interese si orgolii asta e la DGASPC. Va vine randul si voua sa planga si copiii vostri pe scarile Parchetului.

 • Pe madam SASCH când o ridicați? NU SE MAI SATURA DE CÂTĂ SPAGĂ CERE! Își bate joc de personalul din spital care nu vrea să facă parte din rețeaua ei…

 • Declaratia doctorului Onofriescu este una ce demonstreaza inca o data lipsa de empatie si faptul ca se cred Dumnezeu pe pamant,ca medicii nimeni pe pamant nu-i mai destept,o decaratie cu iz de misto””si la maternitatile din Paris si la cele din Falticeni…”Sa va fie rusine ,va scuzati punand totul pe seama Covidului,pentru Covid exista Maternitatea Elena Doamna,unde pacientele sunt tratate cu respect si profesionalism indiferent din ce categorie sociala fac parte.

 • Umberto Eco a dat cea mai bună definiție vremurilor pe care le trăim:
  „Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.
  E plin, din pacate, dar medicina se invata in ulti ani si asta nu de catre oricine pote sa scrie pe FB!!

 • Militienii merg cu mainile in buzunar de zici ca intra la Cinema City. Atitudine de mucosi cu impresii. Ce asteptari sa avem. Noua generatie.

 • Holicov nu este la prima abatere, încă ma mir cum de mai profesează. Cunosc cazuri grave, apropiate, prietene de ale mele care s-au încăpățânat sa se lase pe mânuțele acestei femei. Și mie mi-a zis ca am sarcina de 2 luni oprita în evoluție la 1 luna și dacă vreau sa păstrez sarcina. Am fugit mâncând pământul când am auzit o asemenea aberație din gura unui presupus medic. E medic doar în acte, în realitate… Dumnezeu cu mila… Problema în România este ca medicii nu răspund în niciun fel pentru greșeli.

 • Ma numesc patron de firma si l am platit de Danca in cladirea turn de la Hala Centrala!!! Bani cu nemiluita, tii minte Danca cap de stîncă???

 • De ce sunteți atât de … Și eu sunt însărcinată în…Și merg mereu că Cuza Vodă la control și tot personalul mi se pare fff ok si sunt tratată cu maximă sinceritate,așa că dn Director a avut fff mare dreptate la tot ce a spus,așa a fost să se întâmple, așa a vrut Bunul DUMNEZEU, rînduiala a fost a DOMNULUI Nostru Iisus Hristos.Si am mai născut acolo și la Elena Doamna și ambele maternități au personalul fff ok.Doamne Ajută la mama să treacă cu bine peste acest mare necaz.

 • Poate explica Dîncă cum a angajat-o pe farmacista Dănila Dorina Vasilica care dupa ce a dat examen pe post de doua ori si nu a foast capabila sa il promoveze (a se vedea notele) , i-a mutat examenul intr-o alta locatie (contrar legislatiei in vigoare) si ce sa vezi ca acolo l-a promovat cu brio.
  Asa se fac angajarile la cea mai mare Maternitate din țară.

 • DOMNUL DĂNCA E MANAGER RAU VA INSELATI AMARNIC ISI FACE DOAR DATORIA !!!!.CEL CARE TERORIZEAZA TOTI ANGAJATI ESTE DR.ANTON….. UN MIC HITLER !!!!

 • sistemul unui stat european in splendoarea sa cu tot ce e mai bun : doctori intrati pe pile si spaga , militieni cu arfe de detectivi dotati cu ultima tehnologie adica smart phone si pistoale ruginite, 20 cotetze de masini de militie cu pret de 20.000 Euro buc, auzi ba nene 30 de procurori pe teren, tu iti dai seama ce iese cand se intalnesc atatea creiere super avansate?

 • FOARTE BINE FAC!! STUPIDITATEA CADRELOR MEDICALE (CU FACULTATI FACUTE LA CU TAXA SI REZIDENTIATUL CUMPARAT) INGROAPA PACIENTII DE VII!!
  DEMERSURILE TREBUIE GENERALIZATE, SI ADOPTATE SI LA TIMISOARA UNDE MALPRAXISUL DIN SPITALE E DE 95%!!

 • într-un spital din vest(nu chiar departe de Paris), o fata de 24 de ani cu sarcina de vreo 30 de săptămâni era internata cu febra mare, frisoane, deci stare generală foarte alterata. Examinată, ras-examinata și de ginecologi și de medici de alte specialități și nu ii dădeau de cap. O rezidenta din Cuza-Voda, ce făcea acolo un stagiu, suna pe unul din foștii ei coordonatori din Cuza și-i expune cazul și părerea ei(corioamniotita, septicemie, diagnostic suspectat doar pe un singur element clinic ce nimeni altcineva nu îl remarcase). Fostul coordonator a întrebat-o „cum se poarta cu tine personalul de acolo?”. Rezidenta a spus „aroganti și din proasta de româncă nu mă scot”. „Atunci, tine-ti gura”, a zis coordonatorul. Acea pacienta a ajuns la 2m în „subsol”, cu tot cu copil. Autopsia: corioamnitita, metastaze septice pulmonare și hepatice”. Dacă găsiți măcar un singur articol de ziar, sau reportaj TV privind acest caz, va rog sa mă anunțați. Mulțumesc anticipat!

 • CAT MAI MULTI PACIENTI SA DEPUNA PLANGERE PENALA PENTRU MALPRAXIS, DOAR ASA POT FI PEDEPSITI MEDICII INCOMPENTENTI, INEPTI, CORUPTI SI PILOSI!

 • sa inteleg ca toti cei care au intrat in spital aveau testul facut si era negativ! sau regula e doar pt gravide in stare de urgenta si cu travaliu declansat?!!!!!

 • stati bre ori nu-nteleg eu bine articolul ori ce se intampla ?sunt perchezitii pentru a se gasi sume de bani (luare de mita) sau pentru malpraxis? sau ambele ?

 • Demisia onofriescu! sef de sectie cu prelungire. Lasa pe altii mai buni decat tine sa faca medicina. Saptamana trecuta ai numarat gresit copiii si a iesit cu unul in plus. Ca la supermarket, la oferta, plus unul gratis. Si ai mai tinut degeaba pacienta in spital trei luni de a facut covid. Acum tot la tine in clinica e problema, se spune ca tu nu ai dat voie la internare, ca trebuia sa fie pedepsit medicul. Nu ti-a dat suficienta spaga in luna aia?

 • Când ai capul mic și creierul lejer înăuntru și abia ai reușit sa articulezi un cuvânt, începi să-l repeți ca o placa defecta „SPAGA, SPAGA, SPAGA”. Atât „puteți” unii dintre voi, FRUSTRATILOR, atât arătați. Cum bine se zice într-un film (The President and Miss Wade, cred ca se numește), „sunt treburi serioase de rezolvat(în România) și asta necesita oameni serioși”. Punct!

 • Dr Mihaela Tarnovanu , este un medic de exceptie, o profesionista in adevaratul sens al cuvantului , un medic modest, onest, un om cinstit, corect , ce isi exercita meseria cu
  dragoste fata de semenii sai!

 • SISTEMUL SANITAR ROMANESC NUMIT SISTEM SPAGAR !
  N-UI MAI SATURA D-ZEU DE BANI PE UNII DI MEDICI !
  S-AU SA FI FOST O FIICA DE DEPUTAT SENATOR DE IASI ETC SA VEDETI CE TRATAMENTE BUNE SE FACEAU !

 • SISTEMUL SANITAR ROMANESC NUMIT SISTEM SPAGAR !
  N-UI MAI SATURA D-ZEU DE BANI PE UNII DI MEDICI !
  S-AU SA FI FOST O FIICA DE DEPUTAT SENATOR DE IASI ETC SA VEDETI CE TRATAMENTE BUNE SE FACEAU !

 • Holicov si Tarnovanu sunt doua curve corupte, ca si Ifrim si altele de pe acolo, care nu fac nimic daca nu le dai spaga. De fapt, toti medicii si asistentii din maternitate nu fac nimic fara sa primeasca bani, altii decat salariul ala mare pe care-l incaseaza de la stat. D-nul Mircea Onofriescu ar trebui luat pe sus de procurori pentru spagile primite, dar nu se intampla. Ei isi iau apararea unii altora, ca doar sunt o familie, o familie corupta care considera ca spitalul ala este al lor. Spuneti aici cam cati bani ati lasat fiecare la medicii si asistentele din maternitatea Cuza Voda, sa-si faca lumea o idee, ca fara 500 euro nu nasti acolo. E normal asa ceva?

 • Nici nu iti face cezariana daca nu ii dai spaga la anestezista (aia blonda si inalta). Vine si intinde larg buzunarul langa tine, se preface ca iti citeste niste rahaturi de pe foi si te pune sa semnezi. In timpul ala iti da de inteles ca trebuie si bani, altfel astepti pana poimarti sa nasti. M-am uitat dupa camerele de supraveghere din salon, si ce sa vezi?! Ele exista, dar probabil nu merg de are tupeul extraordinar si nesimtirea sa ceara spaga.

Adauga un comentariu