Local

Percheziţii la sediul Apelor Române din Iași! Jandarmii şi procurorii DNA au ridicat mai multe documente

Publicat: 11 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziţii la sediul Apelor Române din Iași Jandarmii şi procurorii DNA au ridicat mai multe documente
DNA și jandarmii au descins la sediul Apelor Române din Iași FOTO ARHIVĂ

În aceste momente, la sediul Apelor Române din Iași au loc mai multe percheziţii. Conform datelor existente până la această oră, procurorii DNA și jandarmii au descins la sediu pentru a investiga felul în care se fac angajările în instituţie.

Procurorii au ridicat mai multe echipamente electronice dar mai multe documente. Știre în curs de actualizare.

Percheziţiile au avut loc în contextul în care în atenţia publică a apărut un reportaj legat de Apele Române. Cotidianul BZI.RO a vorbit, în ediţia trecută despre presupusa filieră prin care ospătărița s-ar fi angajat în instituţie. În centrul scandalului ar putea fi Cristian Stanciu, consilier judeţean PSD Iași care era şi patronul localului în care ospătărița a lucrat înainte de a se angaja în instituţia cu pricina. Puteţi accesa articolul publicat de bzi.ro dând click aici

Comunicatul oficial al DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada martie 2020-2021.
În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Adauga un comentariu