Local

Flagrant în plină stradă la Iaşi! Mascaţii l-au pus la pământ pe un individ suspectat de trafic de droguri! (EXCLUSIV) – FOTO/ VIDEO, UPDATE

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Joi, 24 septembrie 2020, ofiţerii de la BCCO sub coordonare procurorilor DIICOT desfăşoară în aceste momente percheziţii la Iaşi. Sunt vizaţi mai mult traficanţi de droguri care au fost prinşi în flagrant.

Există suspiciuni că bărbatul ar fi vândut substanțe interzise de la domiciliu. Oamenii legii sunt ajutați de un patruped special antrenat pentru a depista substanțe psihoactive.

Update: Se pare că în locuință au fost găsite droguri. Din informațiile pe care reporterii Cotidianului BZI le dețin, ar fi vorba despre cannabis.

Update: Bărbatul a fost reținut.

Update: Achetatorii au găsit cannabis la locuința individului. Se pare că acesta a mai avut antecendente, fiind anchetat în trecut.

Update: Petronel L. a mai fost arestat în urmă cu patru ani. Acesta a fost eliberat la un an, în 2017. Ulterior împreună cu soția sa a continuat să facă trafic cu droguri. În casa individului au fost găsite sume importante de bani, droguri dar și alte bunuri.

Update: Oamenii legii au confiscat o arbaletă găsită în incinta locuinței individului.

 

74 de descinderi într-un dosar de contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înselăciune

Marți, 22 septembrie 2020, au avut loc descinderi în forţa la Iaşi. Ofiţerii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziţii în mai multe locaţii, împreună cu mascaţii.

Operaţiunea de amploare a fost efectuată de poliţiştii de la BCCO sub coordonarea procurorilor DIICOT Iaşi.

Marți, 22 septembrie 2020, Poliția Română efectuează nu mai puțin de 74 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări, trafic de droguri și înșelăciune.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice.”, potrivit autorităților.

Cantități impresionante de droguri, descoperite în pereții unui bloc din Iași! Cum au destructurat „mascații” o rețea de trafic de stupefiante

O altă operațiune de amploare a autorităților a avut loc în urmă cu câteva zile la Iași. În cadrul unor percheziții de amploare, „mascații” au scormonit cu lopețile într-un bloc din Iași! Astfel, au fost descoperite cantități impresionante de droguri chiar și în pereții imobilului! După destructurarea unei rețele de trafic de stupefiante, 3 indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni

În cadrul unor percheziții de amploare, „mascații” ieșeni au descoperit cantități importante de droguri, unele fiind ascunse în pereții unui bloc. În urma acțiunii, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au pus punct ieri, la prima instanță, procesului în care 3 indivizi au fost pedepsiți. Mujadin Agape (fost Veseli), zis „Albanezul”, a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de temniță, Gheorghiță Pruteanu a primit o pedeapsă de 3 ani și două luni de închisoare, iar Mihai Sebastian Roman a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare. Acuzațiile aduse celor 3 au fost cele de trafic de droguri de risc și efectuare, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii și fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cazul lui Roman, procurorii DIICOT au adus și acuzația de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Instanța confiscă mai multe bunuri, printre care fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență 4F-MDMB-BINACA, canabis și comprimate care conțin ca substanță activă Prazepam”, au subliniat magistrații.

Totodată, aceștia au confiscat sumele de bani obținute ca urmare a comercializării drogurilor de risc și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Sentința nu e definitivă.

Rețeaua de trafic de droguri, destructurată cu ajutorul investigatorilor sub acoperire

Procesul celor 3 a început pe 31 iulie 2019. Asta, după ce magistrații au dispus rețineri și arestări preventive încă de pe 15 mai 2019. Conform procurorilor DIICOT Iași, cei 3 au fost săltați de „mascați” după ce diverși investigatori sub acoperire și colaboratori au cumpărat droguri de la aceștia. Când au avut certitudinea că aceștia se ocupau cu lucruri necurate, „mascații” au organizat descinderi de amploare în Iași.
În urma acțiunilor, au fost găsite droguri și substanțe din care se pot „fabrica” droguri. La scurt timp, Mujadin Agape, Mihai Roman și Gheorghiță Pruteanu au fost duși la audieri.

„Pe 14 mai 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpaților R.M.S., P.G. și A.M., cetățean macedonean, pentru trafic de droguri de risc și operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive”, au precizat anchetatorii.

Adauga un comentariu