Actualitate

Percheziții la un centru de vaccinare din București unde se făceau certificate false! Sunt sute de persoane suspecte

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziții la un centru de vaccinare din București unde se făceau certificate false Sunt sute de persoane suspecte
Certificatul verde

În aceste momente, la un centru de vaccinare din București şi în alte locații s-au făcut percheziţii. Personalul angajat este suspect de faptul că emitea certificate false de vaccinare. Conform informaţiilor existe, oamenii legii au emis 168 de mandate de aducere.

Cel care a sesizat presupusele nereguli este primarul din Sectorul 2, Radu Mihaiu care a declarat că a avut informaţii referitoare la vaccinare falsă.

Într-un centru de vaccinare din București se emiteau certificate false de vaccinare

Conform postării publicate de primarul Sectorului 2 din București, centrul de vaccinare ar fi emis certificate false de vaccinare. Așadar, Radu Mihaiu a alertat autorităţile care dispus efectuarea mai multor percheziții:

„Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar. Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului.

Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat.

Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile.

Toate persoanele programate aici le vom redirecționa către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piața Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Și suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega Mall”, a spus Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Sute de persoane sunt suspecte că ar fi fost implicate în rețeaua de certificate false

Conform autorităţilor au fost emise 168 de mandate de aducere. Persoanele sunt bănuite că ar fi fost implicate în reţeaua de certificate false. Toate persoanele implicate beneficează de prezumția de nevinovăție. Pe de altă parte mai sunt aduși la poliție şi 10 persoane care au statutul de martori. Nu se cunosc, momentan, câte certificate false de vaccinare au fost emise:

„Astăzi, 28.10.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 5 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București , într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Totodată , sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți ,precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați.

În fapt, în luna august 2021, polițiști din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcționari publici, detașați la un centru de vaccinare, din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului , respectiv ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, au declarat reprezentanții Poliției Capitalei.

Lucian Bode, ministrul de Interne anunța dosare penale și pușcărie pentru ilegalitățile de genul

În urmă cu aproximativ o săptămână, Lucian Bode a avut o intervenţie pe subiectul vaccinării false. Ministrul de Interne anunța faptul că nu va tolera o asemenea practică şi că sunt multe dosare aflate în lucru. Ministrul a declarat că persoanele vinovate vor face pușcărie:

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău. Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.

Nu este singurul caz de acest fel, în urmă cu doar câteva zile, în Prahova au fost peste 80 de persoane care au obținut, contracost, certificate false de vaccinare.

Adauga un comentariu