Local

Percheziţii noi în această dimineaţă la Iaşi! Mascaţii au descins într-o locuinţă din zona Zimbru (EXCLUSIV) – FOTO

Publicat: 27 aug. 2020
Percheziţii noi în această dimineaţă la Iaşi (4)
Percheziţii noi în această dimineaţă la Iaşi (4)

În această dimineaţă sunt noi percheziţii la Iaşi. Mascaţii au descins într-o locuinţă din zona Zimbru. În urma percheziţiilor efectuate, o persoană a fost ridicată şi dusă la audieri.

Percheziţii noi în această dimineaţă la Iaşi! Mascaţii au descins într-o locuinţă din zona Zimbru

Încă o dimineață fierbinte la Iași. De la prima oră polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciala (SAS) sub coordonarea ofițerilor de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) au descins într-un apartament din zona Zimbru. Surse ale reporterilor BZI au precizat că perchezițiile din această dimineață l-au vizat pe un bărbat cunoscut în tot Iașul și apropiat al lumii interlope.

Timp de aproape două ore, anchetatorii au scotocit locuința bărbatului și mașina acestuia. Polițiștii au ridicat mai multe probe. Din câte se pare bărbatul ridicat de anchetatori este acuzat că ar fi dat bani cu camătă și ar fi cerut o dobândă uriașă. În zonă este cunoscut ca fiind cămătar, însă, până în acest moment, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași nu au oferit un punct de vedere oficial până în acest moment. Cert este faptul că după ce individul a fost ridicat, locuitorii din zonă vorbesc de fel de fel de combinații făcute de acesta.

Vecinii individului spun că acesta dădea bani cu camătă

„Nu știu ce a făcut acum, știe toată lumea că mai dă bani împrumut, dar nu știu de ce a fost luat acum”, a spus unul dintre vecinii bărbatului. În acest moment individul este audiat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC), iar cel mai probabil acesta va fi reținut pentru 24 de ore. Ulterior, ar putea fi prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Individul este cunoscut în Iași sub numele Samson, însă acesta nu este numele său real.

El este un fost sportiv, iar de-a lungul timpului a mai fost certat cu legea. În Iași încă mai există persoane care se ocupă de cămătărie. De regulă dobânzile sunt stabilite de comun acord între client și cămătar, însă de cele mai multe ori acestea nu sunt respectate. Cămatarii cresc dobânzile peste noapte și îi obligă pe clienți să plătească dublu sau chiar triplu. În timp ce unii clienți cedează și ajung să facă împrumuturi să poată scăpa de cămătari, alții refuză să plătească și depun plăngeri la poliție. În acest caz nu este clar ce s-a întâmplat. Cert este că polițiștii au intrat pe fir. Reporterii BZI vor urmări ancheta și vor veni cu detalii noi

Direcţia Generală Anticorupţie a lucrat în colaborare cu DNA. Reprezentanţii DGA-Centrul Operaţional 1 Iaşi au participat la activităţile desfăşurate în dosar în cursul zilei de ieri, 26 august 2020.

Adauga un comentariu