Prima pagină » Local » Pericolul pe care Pasarela Socola îl constituie pentru cetățeni! Partea de sub pod arată, de fapt, cât de accentuată este degradarea – GALERIE FOTO

Pericolul pe care Pasarela Socola îl constituie pentru cetățeni! Partea de sub pod arată, de fapt, cât de accentuată este degradarea – GALERIE FOTO

30 sept. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare și renovare ale Primăriei Iași este cel care vizează Pasarela Socola. Partea de sub pod arată cât de accentuată este degradarea unui sector de drum intens circulat din Iași. Acest pasaj nu a fost renovat niciodată și acum constituie un mare pericol pentru cetățeni

Cetățenii care tranzitează zona Pasarelei Socola pe partea pietonală sunt puși în pericol. Starea structurii care poate fi observată de sub pod arată cât de accentuată este degradarea acestuia. Consiliul Local Iași a aprobat o rectificare bugetară pentru proiectul de reabilitare și modernizare a Pasarelei Socola, dorindu-se ca lucrările să înceapă cât mai curând.

Structura podului arată cât de accentuată este degradarea unui sector intens circulat

Armătura transversală a Pasarelei Socola este ruptă, iar singurul lucru care ferește pietonii din zonă de o tragedie ar fi armătura longitudinală. Aceste aspecte fac proiectul cu mult mai important, mai ales că sectorul de drum nu a fost reabilitat niciodată de când a fost dat în folosință. Pe decursul anilor, s-au făcut doar lucrări de întreținere a carosabilului.

„În ședința de Consiliu Local de ieri am insistat pentru demararea de urgență a licitației pentru lucrările de renovare a Pasarelei Socola. Asta chiar și cu clauze suspensive. Aș dori ca vacanța de vară (n.r. – vara anului 2023) să ne prindă cu lucrări ca până în toamnă să putem să reglăm corect fluxul auto. Degradarea este evidentă. Armătura transversală este ruptă. Pericolul major nu e prezent încă, deoarece armătura longitudinală e, deocamdată, în regulă. Finanțarea este asigurată, în mare majoritate, prin Programul «Anghel Saligny»”, transmite Iulian Hușanu, membru al Consiliului Local Iași.

Cu toate că finanțarea prin Proiectul Național de Investiții „Anghel Saligny” s-a dorit a fi pentru toate cheltuielile proiectului de modernizare, date fiind scumpirile cauzate de inflație, a fost nevoie de o completare a bugetului din fondurile Primăriei Iași.

Zona Bucium – Poitiers va intra, de asemenea, în reparații capitale

Pe lângă renovarea Pasarelei Socola, în planurile concrete ale Primăriei Iași se află bulevardul Poitiers și șoseaua Bucium. Lucrările de reamenajare și modernizare a șoselei Bucium sunt deja în fază incipientă, iar proiectul mizează pe lărgirea drumului la 5 benzi. De asemenea, s-ar dori ca după finalizarea lucrărilor să se găsească o soluție prin care transportul public din zonă să beneficieze de o bandă unică.

Bulevardul Poitiers va intra în șantier abia după ce vor fi finalizate lucrările la șoseaua Bucium și Pasarela Socola, deoarece se dorește a nu se bloca de tot traficul rutier din zonă.

„De asemenea, am insistat și pentru începerea urgentă, în câteva săptămâni, a lucrărilor la șoseaua Bucium chiar din zona intersecției cu Trei Fântâni, asta pentru ca să se evite disconfortul creat atunci când Pasarela Socola va fi și ea, efectiv, în lucrări. Finanțarea lucrărilor la șoseaua Bucium este asigurată din bugetul local”, completează Iulian Hușanu.

Până la începerea lucrărilor de renovare, cetățenii pot observa cu ochiul liber cât de accentuată este degradarea Pasarelei Socola, mai ales pe partea de sub pod.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *