National

Persoanele de peste 75 de ani vor primi sprijin din partea Guvernului României

Publicat: 09 iul. 2020
Persoanele de peste 75 de ani vor primi sprijin din partea Guvernului României
Persoanele de peste 75 de ani vor primi sprijin din partea Guvernului României

Guvernul României a adoptat un proiect prin care persoanele de peste 75 de ani vor primi un ajutor. Conform ordonanei adoptate de Guvern, persoanele care au peste 75 de ani şi care obţin un venit până în limita pensiei minime, vor beneficia de mai multe măsuri sociale.

Persoanele de peste 75 de ani vor primi sprijin din partea Guvernului României

Proiectul de ordonanţă de urgenţă adoptată adoptată de Guvernul României prevede ajutorarea tutor persoanelor care au vârsta de peste 75 de ani şi care beneficiază de pensia minimă garantată. Conform proiectului adoptat de Guvernul României, persoanele care se afla sub incidenţa proiectului pot beneficia de mese calde. Totul se va face pe baza unor tichete gratuite. Guvernul a stabilit şi valoarea lunară a unui tichet. Guvernanţii au hotărât că valoarea unui tichet va fi de 180 lei/persoană. În proiectul de lege se arata ca în România vor beneficia de acest ajutor peste 290.000 de persoane care depăşesc limita de vârsta dar şi alte persoane din categoriile vulnerabile:

“O treia măsura este cea care a fost aprobată pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre tichetele de masă electronice pentru un număr de aproximativ 260.000 de pensionari. Pentru persoanele vârstnice condiţiile care trebuie să le îndeplinească sunt cele legate de vârstă. Persoanele vârstnice de peste 75 de ani urmează să beneficieze de această schemă de sprijin cu condiţia ca să aibă o pensie socială de 704 lei, aşa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare. Este, de asemenea, o măsură pe care Guvernul României a aprobat-o şi care sprijină în mod direct în partea de reţea Horeca care are în vedere un buget în valoare de 100 de milioane de euro”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ședința de Guvern.

Programul se adresează persoanelor fără adăpost, a celor care au fost evacuate

Conform declaraţiilor ministrului Fondurilor Europene, principalele persoane care vor beneficia de acest program sunt cele care nu au un adăpost, care au fost evacuate din locuinţele în care stăteau, dar şi persoanele care nu au un domiciliu stabil. Proiectul este special dedicat famiilor monoparentale. Lista persoanelor fără adăpost va fi actualizata permanent, lunar, de către autorităţile locale din administraţia publică.

Mesele calde de care vor beneficia persoanele mai sus menţionate se vor face cu ajutorul unor tichete electronice implementate prin Schema Naţională de Sprijin pentru persoanele Varstnicice şi pentru Persoanele fără adăpost. Bugetul total alocat acestui proiect va fi de 640 de milioane de euro şi va fi finanţat prin POAD.

Comentarii
  • Un proiect cretinoid de a da pensionarilor un tichet de masa calda 180 de lei,valabil o luna pentru cei care au pensia pana in 704 lei,varsta peste 75 de ani,descriminatoriu dupa criteriu de varsta.In primul rand este legea pensiilor care trebuie aplicata.
    Ce se fac persoanele sub 75 de ani in acelasi conditii?Mai lasati tichetele de masa, poate un om vrea sa-si ia medicamente,sa-si plateasca intretinerea,sau alte nevoi.Unul de la tara unde mananca masa calda?
    Un guvern care urmareste sa dea anumite pomene in scop electoral si sa nu respecte punerea in vigoare a legii pensiilor,dar mai ales sa arate, ca ei dispun cum doresc de drepturile omului. Sunt total rupti de realitate.Niste neghiobi, care nu merita sa mai stea in guvern.

Adauga un comentariu