Actualitate

Premierul Ludovic Orban, despre noi restricţii legate de coronavirus: Nu excludem această posibilitate

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban despre noi restricţii legate de coronavirus Nu excludem această posibilitate
Premierul Ludovic Orban, despre noi restricţii legate de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea unor noi restricţii legate de coronavirus. Într-o declaraţie de presă, premierul României a vorbit despre posibilitatea ca Guvernul să introducă noi măsuri restrictive pentru romani. Declaraţia vine în contextul în care, în România, s-a înregistrat un nou record de persoane infectate.

Premierul Ludovic Orban, despre noi restricţii legate de coronavirus

Într-o declaraţie de presă, Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea ca Guvernul să introducă noi măsuri restrictive pentru romani. Contextul declaraţiei vine în ziua în care în România s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19. Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca romanii să aibă parte de noi restricţii. Dacă situaţia o cere, Ludovic Orban a anunţat că se vor lua măsuri restrictive pentru protejarea cetăţenilor:

„Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie (…) nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa romanilor. Pe de altă parte vreau să spun clar că dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa romanilor. Închei cu un mesaj pentru romani. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred în existenţa lui”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a îndemnat la responsibilitate

În altă ordine de idei, premierul Ludovic Orban a explicat faptul că revenirea la normalitate depinde doar de romani. Acesta îndeamnă populaţia la respectarea măsurilor impuse de autorităţi şi afirma faptul că, dacă instituţiile statului sunt ajutate şi de comportamentul responsabil al cetăţenilor, starea de normalitate ar putea veni mai repede. Acesta explica faptul că, comportamentul responsabil trebuie să vină şi din partea liderilor politici, nu numai a cetăţenilor:

”Avem nevoie de un comportament responsabil al liderilor politici. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că sunt responsabile de respectarea regulilor impus de autorități. Avem nevoie de fiecare cetățean să fie alături de noi într-o bătălie fără precedent, care pune în pericol societatea românească și orice cetățean.

Eforturile făcute de autorităţi şi de români vor fi în zadar

Ludovic Orban a declarat că este păcat că eforturile făcute până acum de cetăţeni şi de autorităţi să fie în zadar. În aceeaşi declaraţie de presă, premierul României a declarat faptul că nu este normal că eforturile făcute până acum de romani să fi fost făcute în zadar.

Autoritățile, cetățenii au făcut eforturi fără precedent, au suportat privațiuni. Ar fi păcat de tot efortul nostru, dacă acum, când suntem din nou în pericol, solidaritatea și respectul față de semeni și societate nu revin.

Ne-am confruntat, în ultimele luni, cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul, să nu respecte normale. Aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. E păcat atunci când o majoritate a societății respectă regulile, să nu acționăm pentru ca aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există acest virus,că nu trebuie respectată nicio regulă, să pună în pericol întreaga societate și dezvoltarea economică.

Klaus Iohannis a apelat la conştiinţa românilor

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis îndeamnă la conştiinţa romanilor şi susţine faptul că virusul nu ţine cont de graniţe şi că trebuie ca romanii să se protejeze. Preşedintele îndeamnă la respectarea regulilor impuse de autorităţi.

„Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, dar noi avem cel mai important instrument să ne protejăm – conștiința noastră. Să nu ne imaginăm că dacă plecăm la munte sau la mare scăpăm de virus. Virusul merge cu noi. Haideți să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a putea trece cu bine de acestă perioadă dificilă” , a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă.

 

Adauga un comentariu