Local

Personalul instituțiilor prefectului, implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază

Publicat: 13 ian. 2021

Începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 131/2020 din data de 7 august 2020, pe perioada stării de alertă instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări și completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările și completările ulterioare, personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe“, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului.

În acest moment, la nivelul Instituției Prefectului din județul Iași , un număr de 45 de persoane angajate din totalul de 48, primesc acest spor.

Personalul din instituție care beneficiază de acest spor s-a stabilit prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care a rezultat activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care presupun un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.

Comentarii
Adauga un comentariu