Eveniment-Social

Peste 10.000 de spectatori au vizionat filme la Cinema Ateneu în ultimul an, 2021-2022! – GALERIE FOTO

Publicat: 24 nov. 2022
Peste 10.000 de spectatori au vizionat filme la Cinema Ateneu în ultimul an 2021-2022 - GALERIE FOTO
Cinematograful Ateneu s-a bucurat în ultimul an, octombrie 2021-octombrie 2022 de prezența a peste 10.000 de spectatori, care au participat la peste 400 de proiecții de film

Peste 10.000 de spectatori au vizionat filme la Cinema Ateneu în ultimul an, octombrie 2021-octombrie 2022. S-au organizat diferite evenimente speciale, printre care: European Cinema Night, Christmas with Andre sau proiectul Centenarul Încoronării. În ultimii cinci ani, printre cele mai vizionate filme s-au numărat: „Colectiv”, „Moromeții 2”, „Touch me not” sau „House of Gucci”

Cinematograful Ateneu s-a bucurat în ultimul an, octombrie 2021 – octombrie 2022 de prezența a peste 10.000 de spectatori, care au participat la peste 400 de proiecții de film. Tot în perioada menționată, au fost vândute peste 8.000 de bilete, fiind înregistrate încasări de aproximativ 121.000 de lei. Aflat în incinta Ateneului Național din Iași, Cinema Ateneu a fost inaugurat în octombrie 2017, la a doua ediție Les Films de Cannes à Iași, în prezența regizorului ieșean Cristian Mungiu.

afis realizari Cinema Ateneu in ultimul an
Aflat în incinta Ateneului Național din Iași, Cinema Ateneu a fost inaugurat în octombrie 2017, la a doua ediție Les Films de Cannes à Iași, în prezența regizorului ieșean Cristian Mungiu

Peste 10.000 de spectatori au vizionat filme la Cinema Ateneu în octombrie 2021-octombrie 2022

 afis raportare 5 ani Cinema Ateneu
Odată cu aderarea la rețeaua de cinematografe Europa Cinemas, în anul 2019, în urma rezultatelor obținute, cinematograful a beneficiat de finanțări de peste 21.000 de euro

În ultimul an, în cadrul evenimentelor speciale organizate, au fost prezenți peste 30 de invitați, printre care actori, regizori, producători, ambasadori ai filmului românesc, alături de alte personalități române. Cinefilii au putut participa la evenimente speciale, precum European Cinema Night, Christmas with Andre, proiecții de filme de Oscar, filme cu tematică pascală și proiecții în cadrul proiectului Centenarul Încoronării.

Cinematograful Ateneu a fost și gazda a patru festivaluri: Les Films de Cannes à Iași, Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”, Festivalul Filmului Francez și Festivalul Serile Filmului Românesc.

De atunci, până în prezent, în ultimii 5 ani, au fost înregistrate următoarele rezultate: peste 1.500 proiecții de film, peste 55.000 spectatori, peste 580.000 lei încasări  și peste 150 de invitați speciali, dintre care: regizori, actori, producători.

În continuare, cinefilii ieșeni sunt așteptați la proiecții de film pentru întreaga familie, dar și la alte evenimente speciale.

afis evenimente si festivaluri Cinema Ateneu
Cinematograful Ateneu a fost și gazda a patru festivaluri: Les Films de Cannes à Iași, Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”, Festivalul Filmului Francez și Festivalul Serile Filmului Românesc

Cele mai vizionate producții din ultimii cinci ani

Peste 10.000 de spectatori au vizionat filme la Cinema Ateneu în ultimul an ce s-au bucurat de peste 400 proiectții de film

Topul celor mai vizionate 10 filme, după încasări, în ultimii cinci ani sunt: „Colectiv”, „Moromeții 2”, „Touch me not”, „Între chin și amin”, „House of Gucci”, „Encanto” (animație), „Marele câine roșu” (animație), „Another round”/ Încă un rând, „Babardeala cu bucluc sau porno balamuc” și „R.M.N”.

Filmul „Colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București.

„House of Gucci” arată ce poate însemna un nume și cât de departe va merge o familie pentru a rămâne în control.

Odată cu aderarea la rețeaua de cinematografe Europa Cinemas, în anul 2019, în urma rezultatelor obținute, cinematograful a beneficiat de finanțări de peste 21.000 de euro. Totodată, în 2021, Cinema Ateneu a primit din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) certificatul de clasificare pentru categoria „0”, care atestă calitatea proiecţiilor cinematografice și condițiile de confort și siguranță oferite spectatorilor.

Peste 10.000 de spectatori au vizionat filme la Cinema Ateneu în ultimul an ce s-au bucurat de peste 400 proiecții de film.
Adauga un comentariu