International

Peste 100 de calamari și în jur de 5.000 de organisme microscopice vor ajunge pe Stația Spațială Internațională

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 100 de calamari și în jur de 5.000 de organisme microscopice vor ajunge pe Stația Spațială Internațională
Pe Stația Spațială Internațională vor ajunge peste 100 de calamari și în jur de 5.000 de organisme microscopice conform celor de la NASA

Oficialii NASA au de gând să trimită peste 100 de calamari şi în jur de 5.000 de organisme microscopice spre Stația Spațială Internațională (ISS). Acestea se vor îndrepta către ISS cu racheta Falcon 9 a SpaceX împreună cu alte echipamente pentru a realiza cât mai multe experimente, confomr celor de la BBC. Toată operaţiunea va fi transmisă live pe canalul oficial de Youtube a celor de la NASA. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceste experienţe le vor fi de ajutor pentru a putea înţelege care sunt efectele zborurilor spaţiale.

Datorită unui sistem imunitar asemănător cu al oamenilor cei 128 de calamari au fost desemnaţi pentru a face această călătorie în spaţiu. Aceştia vor fi folosiţi ca parte a cercetării asupra interacțiunilor benefice dintre microbi și animale. Oficialii NASA sunt de părere că un asftel de experiment le va fi de ajutor la dezvoltarea unor măsuri de protecţie care îi vor putea ajuta pe astronauţi să nu se îmbolnăvească când vor face misiuni spaţiale lungi.

„Animalele, inclusiv oamenii, se bazează pe microbii noștri pentru a menține un sistem digestiv și imunitar sănătos. Nu înțelegem pe deplin modul în care zborul spațial modifică aceste interacțiuni benefice”, a declarat Jamie Foster, coordonatorul principal al experimentului. Calamarii ar putea să-i ajute pe cercetători să rezlolve „aceste probleme importante pentru sănătatea animalelor. ”, a explicat Jamie Foster, expertul principal al experimentului.

Pe navă vor fi 5.000 de tardigrad

Pe racheta Space X se vor alătura 5.000 de tardigradi, mai des denumiți urși de apă. Oamenii de ştiinţă au ales aceste animale microscopice deoarece, acestea pot tolera foarte bine mediile extreme, chiar mai bine decât alte organisme. Iar datorită acestui lucru le face perfecte pentru a studia modul în care vietățile răspund și se adaptează la medii extreme.

„Unul dintre lucrurile pe care suntem cu adevărat dornici să le facem este să înțelegem cum supraviețuiesc și se reproduc tardigradele în aceste medii și dacă putem învăța ceva despre trucurile pe care le folosesc și le putem adapta pentru a proteja astronauții.”, a spus Thomas Boothby, un alt expert NAŞA care participă în cadrul experimentului.

Alte experimente care urmează să fie efectuate includ o privire asupra faptului dacă brațele robotizate pot fi operate de la distanță folosind realitatea virtuală, împreună cu un studiu privind producția de bumbac mai dur.

Se va putea face turism spaţial

Conform oficialilor de la SpaceX se poate deschide turismul spaţial. După ce 4 astronauţi au ajuns în siguranţă înapoi pe Pământ după o expediţie în spaţiu, comapania lui Elon Musk a luat această hotărâre.

„Astăzi am dovedit de ce suntem în stare. Întreaga echipă de design Dragon şi echipa operaţională şi cea de recuperare şi de execuţie, totul a fost perfect, din punctul meu de vedere. Aşa că, pe viitor, suntem pregătiţi pentru un pas important. Suntem pregătiţi pentru misiuni cu astronauţi privaţi”, a declarat Hâns Koenigsmann, consilierul SpaceX.

Elon Musk avertizează că misiunea de colonizare a planetei Marte poate fi extrem de riscantă pentru cei care se vor oferi să participe.

„Este periculos, nu este confortabil, este o călătorie lungă, s-ar putea să nu te întorci în viaţă, dar este o aventură glorioasă şi o experienţă uimitoare. Da, s-ar putea să mori, să nu ai mâncare bună.”, a spus Elon Musk, râzând, într-un interviu acordat lui Peter Diamandis.

Adauga un comentariu