Local

Peste 5 ani de pușcărie pentru un spaniol aciuat pe la Iași! Manuel Suarez Villarrubia, acuzat că a pus bazele unei culturi impresionante de canabis! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 26 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Peste 5 ani de pușcărie pentru un spaniol aciuat pe la Iași Manuel Suarez Villarrubia acuzat că a pus bazele unei culturi impresionante de canabis GALERIE FOTO Exclusiv
Un spaniol a fost condamnat de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat de trafic de droguri

Un spaniol care se stabilise în județul Iași a fost trimis la pușcărie de către magistrați. Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Manuel Suarez Villarrubia la 5 ani și 3 luni de temniță, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc. Scandalul a ieșit la iveală după câteva percheziții efectuate de oamenii legii

Un cetățean spaniol care se stabilise în Iași a fost trimis la pușcărie de magistrați. Recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Manuel Suarez Villarrubia la 5 ani și 3 luni de temniță, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

„Instanța dispune confiscarea de la inculpatul Manuel Suarez Villarrubia a drogurilor de risc şi mare risc precum şi a obiectelor folosite de inculpat în activitatea infracţională, respectiv plante de canabis, canabis, rezină de canabis, precum şi 5 grame de cocaină cu Levamisol”, au subliniat magistrații ieșeni.

Spaniolul Manuel Suarez Villarrubia, trimis la pușcărie de judecătorii din Iași

Sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul spaniolului Manuel Suarez Villarrubia a început în urmă cu mai bine de 2 ani. Acesta fusese trimis în judecată alături de un conațional și de 2 italieni, dar cauza a fost disjunsă în privința sa. În urmă cu câteva luni, Tribunalul Iași i-a pedepsit pe ceilalți 3 indivizi.
Judecătorii i-au condamnat pe italienii Tomasso Nicolato și Luigi Vono (41 de ani) la câte 3 ani și 4 luni de temniță, în vreme ce spaniolul Angel Vargas Gonzales (56 de ani) a primit o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de risc. Referitor la al patrulea inculpat, Manuel Suarez Villarrubia (39 de ani), judecătorii ieșeni au dispus disjungerea dosarului. Așadar, acesta a fost judecat separat, iar, acum, a fost trimis la pușcărie de magistrații din Iași.

Percheziții de amploare efectuate de oamenii legii

Procesul celor 4 indivizi a început pe 19 decembrie 2018, după ce anchetatorii ieșeni au făcut primele rețineri pe 27 septembrie 2018. Cu o zi înainte au fost organizate mai multe descinderi în comunele Miroslava și Mironeasa. Conform anchetatorilor, cei 4 străini au avut un plan bine pus la punct. Aceștia au cumpărat un teren agricol, au închiriat o casă, o mașină, au angajat oameni pe care i-au plătit și au intrat în producție. Așadar, la finele lunii septembrie 2018, oamenii legii au organizat o acțiune ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 2 cetățeni spanioli și 2 italieni, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Suspecții au cumpărat un teren agricol în comuna Mironeasa, unde au amenajat mai multe solarii, cu o suprafață totală de peste 800 mp. Acolo, sub aparența faptului că ei cultivă legume pentru export, au înființat o plantație de peste 2.000 de plante de canabis. S-a acționat pentru stoparea activității în momentul în care inculpații au procedat la recoltare. Din cercetări s-a stabilit că suspecții locuiau într-un imobil închiriat în comuna Miroslava, unde stăteau și depozitau produsul finit”, au menționat atunci anchetatorii.

Potrivit acestora, la percheziționarea serelor înființate de cei 4 a fost identificată aparatură performantă de cultivare a plantelor, dar și ustensile pentru recoltare și prelucrare. Unele plante erau valorificate sub formă de canabis, iar altele erau transformate în rezină de canabis. Acum, spaniolul aciuat pe la Iași, Manuel Suarez Villarrubia, a fost trimis la pușcărie de judecători.

Comentarii
  • Si unde sunt acum acești traficanți?! După arestare au fost puși în libertate ca nu prezintă pericol public, au fugit din țară și au fost condamnați în lipsă. Ăștia nu or sa mai facă o zi de pușcărie.

Adauga un comentariu