International

Peste 70.000 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit în Germania, până la sfârşitul anului 2019

Publicat: 01 ian. 2021
Zeci de mii de persoane și-au unit destinele cu oameni de același sex

În urma introducerii căsătoriei gay în Germania, peste 70.000 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit sau li s-a recunoscut parteneriatul civil ca o căsătorie până la sfârşitul anului 2019, relatează vineri DPA.

Cifra vine ca un răspuns al guvernului federal la o întrebare din partea grupului parlamentar FDP (Partidul Liber Democrat).

De la 1 octombrie 2017 şi până la sfârşitul anului 2019, 46.925 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit şi 26.293 de parteneriate civile au fost recunoscute ca o căsătorie. În total, au avut loc 957.999 de căsătorii în Germania în această perioadă.

Nu au fost furnizate cifre pentru 2020

„Deschiderea căsătoriei pentru toţi a fost o victorie minunată pentru iubire asupra discriminării împotriva cuplurilor de acelaşi sex”, a declarat Jens Brandenburg, parlamentarul FDP care a condus ancheta guvernamentală.

El a spus că numeroasele căsătorii între persoane de acelaşi sex au arătat cât de importantă este această piatră de hotar pentru diversitate în Germania. Cu toate acestea, Brandenburg a subliniat că există încă dezavantaje când este vorba despre părinţii de acelaşi sex.

De exemplu, într-un cuplu căsătorit între un bărbat şi o femeie, bărbatul este întotdeauna în mod automat legal tatăl unui copil născut în această căsătorie. Dar într-un cuplu căsătorit cu două femei, acesta nu este cazul – partenerul de sex feminin trebuie să adopte copilul pe care soţia acestuia îl naşte pentru a deveni legal şi părinte.

„Co-mamele ar trebui recunoscute automat dacă tatăl natural şi-a declarat consimţământul”, a cerut Brandenburg.

Potrivit guvernului federal, există opt milioane de familii cu copii de vârstă minoră în Germania, dintre care aproximativ 10.000 sunt familii cu soţi sau parteneri de acelaşi sex într-o coabitare de acelaşi sex.

Patriarhul Filaret, despre căsătoriile gay

Despre pandemia care a ucis aproape 3.000 de persoane și a infectat peste 140.000 în Ucraina, Filaret a spus într-un interviu din martie  la un post tv ucrainean, că ceea ce se întâmplă este „pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor”.

„În primul rând, mă refer la căsătoria între persoane de același sex. Aceasta este cauza coronavirusului”, a spus Filaret.

Pe numele lui a fost intentat un proces în luna aprilie, deoarece declarațiile controversate au ajuns la urechile grupului ucrainean pentru drepturi LGBTQ „Insight”.

„Trebuie să le arătăm oamenilor că astfel de declarații venite din partea liderilor bisericii din Ucraina nu-și mai au locul”, a declarat atunci liderul Insight, Olena Șevcenko.

În cadrul procesului i s-a cerut patriarhului Filaret să prezinte scuze publice pentru lucrurile spuse.

Ucraina nu se numără printre cele mai gay-friendly țări ale continentului, în timp ce în Europa se prezintă o față relativ progresistă în ceea ce privește problemele LGBTQ.

 

 

Adauga un comentariu