Local

Peste de 70 de primării din județul Iași au încheiat contracte de finanțare OCPI Iași

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste de 70 de primării din județul Iași au încheiat contracte de finanțare OCPI Iași
Au fost alocate bugete de până la 160.000 lei pentru fiecare primărie din Iași cu care s-a semnat contractul pentru lucrările de înregistrare a imobilelor în sistemul de cadastru și carte funciară

Nu mai puțin de 71 de primării ieșene ce s-au înscris pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară pot primi până la 160.000 de lei. Aceștia au la dispoziție 60 de zile pentru a găsi prestatori.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași a alocat pentru 71 de primării din județul Iași suma de 11.495.000 de lei pentru proiecte de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Unele primării interesate să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat deja contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

Contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale încheiate cu peste de 70 de primării

Pentru alocarea bugetului din partea Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași s-au calificat 71 de primării, din cele 72 eligibile. La momentul actual se desfășoară lucrări de înregistrare cadastrală și funciară în 65 din comunele din Iași.

„Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 71 de unități administrativ-teritoriale din cele 72 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Iași în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 11.495.000 de lei. În prezent, din totalul de 98 de Unități Administrativ-Teritoriale din județul Iași, în 65 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, atât la nivel de Unitate Administrativ-Teritorială, cât și pe sectoare cadastrale”, spun reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitatea Imobiliară Iași.

Buget de aproape 160.000 lei pentru fiecare primărie

Fiecare dintre cele 71 de primării va primi aproximativ 160.000 de lei dacă în termen de 60 de zile de la semnarea contractului cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, vor semna contracte cu prestatorii de serviciu, urmând ca plata să se facă direct către prestatorii contractați.

„Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, unitățile administrativ-teritoriale care au semnat contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data încheierii contractului de finanțare. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, au completat reprezentanții Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

Proiectul de înregistrare a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară este parte din Programul Operațional Regional 2014-2020, care vizează oferirea acestor servicii în mod gratuit pentru cetățeni.

Dintre cele 98 de unități administrativ-teritoriale din Iași, peste de 70 de primării au semnat cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, pentru lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Adauga un comentariu