Economic Local

Peste o mie de șomeri și-au găsit un loc de muncă cu ajutorul AJOFM Iași de la începutul anului 2024 – FOTO

Publicat: 21 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Peste o mie de șomeri și-au găsit un loc de muncă cu ajutorul AJOFM Iași de la începutul anului 2024 - FOTO
Peste o mie de ieșenii și-au găsit un loc de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a ajutat 1.005 ieșeni să se angajeze în acest an. Jumătate dintre cei care și-au găsit un loc de muncă au studii postliceale sau profesionale

În perioada ianuarie-februarie 2024, AJOFM a sprijinit 1.005 ieșeni pentru a-și găsi un loc de muncă în diferite domenii, cum ar fi construcții, comerț, hoteluri și restaurante. Majoritatea noilor angajați din Iași au studii medii. De asemenea, în această perioadă, multe locuri de muncă sunt disponibile în domeniul industriei și al serviciilor, fiind căutați barmani, electricieni, mecanici sau sudori cu studii medii de specialitate și cu experiență.

Ieșenii și-au găsit un loc de muncă cu ajutorul AJOFM Iași

Cea mai mare rată de angajare este în rândul bărbaților din Iași, cu vârsta de peste 45 de ani. Aceștia au studii profesionale. Majoritatea noilor angajați din Iași provin din mediul rural. Cei mai mulți dintre aceștia au urmat o școală profesională sau cursuri de ucenicie, mai exact 354 de persoane. Alți 182 de angajați au absolvit învățământul gimnazial, 268 au terminat învățământul liceal, iar 133 au finalizat învățământul universitar.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a AJOFM Iași, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002. De asemenea, ieșenii se pot angaja și în străinătate, în Finlanda sau Danemarca. Firmele din aceste țări oferă peste 20 de job-uri în diferite domenii.

„Din cele 2.473 de persoane care se află în șomaj, înregistrate la AJOFM, am reușit să găsim locuri de muncă pentru 1.005 persoane, din care 898 pe perioadă nedeterminată, iar 107 s-au angajat pentru o perioadă determinată. Dacă vorbim de grupa de vârstă a persoanelor care s-au angajat, 213 au vârsta sub 25 de ani, iar 527 au vârsta de peste 45, iar 197 de persoane au peste 55 de ani. Majoritatea acestor persoane de peste 45 de ani au experiență în câmpul muncii. De asemenea, pentru angajarea acestor persoane, companiile primesc și subvenționarea locului de muncă”, declară Adriana Sîrghie, consilier din cadrul AJOFM Iași.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă din Iași?

În domeniul serviciilor sunt cele mai multe locuri de muncă în această perioadă. În jur de 307 posturi sunt vacante în acest domeniu. În construcții sunt disponibile 281 de locuri de muncă. De asemenea, în industrie sunt disponibile 80 de locuri, iar în confecții sunt 16 oferte de muncă din partea angajatorilor.

„Oferim servicii atât angajatorilor, cât și persoanelor în căutarea unui loc de muncă, pentru persoanele aflate în căutarea unui job. Oferim gratuit servicii de mediere, consiliere, formare profesională. Pentru a le crește șansele de angajare, pentru angajatori oferim foarte multe beneficii. Cel mai important aspect e că promovăm locurile de muncă vacante”, a mai adăugat Adriana Sîrghie.

Ieșenii sunt așteptați în continuare să se înscrie în programele AJOFM Iași pentru a-și găsi un loc de muncă.

Comentarii
  • pe langa acestia mai inca o mie de șomeri și-au găsit un loc de „muncă” in cimitire si la portile bisericilor la stat degeaba cu mana intinsa.

Adauga un comentariu