Coronavirus

Peștele în care s-a găsit coronavirus! Foarte mulți români îl consumă. Mare atenție!

Publicat: 16 iun. 2020

Un adevărat pericol! Piața de pește din Beijing a intrat în centrul atenției duminică după ce mai multe exemplare colectate au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Oamenii de știință au spus însă că peștele și alte fructe de mare nu pot transmite un virus. Cel mai probabil s-a ajuns aici datorită condițiilor de depozitare și manevrare de pe o piața aglomerată au contribuit la focarul local.

După depistarea coronavirusului pe o masă de prelucrat somon, importat pe piața angro Xinfadi, marile supermarketuri din Beijing, inclusiv Carrefour și Wumart, au eliminat somonul de la vânzare.

Mai multe piețe au fost închise

Unele piețe din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei și provincia Shanxi din China de Nord au suspendat, de asemenea, vânzările de somon, relatează presa.

În plus, restaurantele cu sushi sunt de asemenea afectate și mulți au încetat să mai servească mâncăruri cu somon.

China anunţă 57 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, cel mai mare număr după 13 aprilie

Autorităţile sanitare chineze au raportat pentru sâmbătă 57 de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de infectări anunţat după 13 aprilie, relatează Reuters.

Treizeci şi opt din cazurile confirmate au avut transmitere locală, 36 fiind la Beijing, acolo unde 11 cartiere au fost plasate în carantină, după descoperirea unui focar în piaţa Xinfadi.

Nouăsprezece din noile cazuri sunt importate, 17 fiind semnalate la Guangdong.

De asemenea, au fost raportate nouă cazuri asimptomatice, iar pentru 13 iunie nu s-a înregistrat niciun deces.

Numărul total al infectărilor cu Covid-19 este în China de 83,132, iar cel al deceselor de 4,634.

Adauga un comentariu