Prima pagină » Sanatate » Pete albe pe corp. Cum se manifestă fenomenul și cum poate fi acesta stagnat

Pete albe pe corp. Cum se manifestă fenomenul și cum poate fi acesta stagnat

03 iun. 2022, 12:33,
în Sanatate

Există multe afecțiuni care provoacă pete albe pe corp la copii și adulți. Această boală a pielii caracterizată prin apariția de pete albe și păr decolorat pe diferite părți ale pielii, afectează cel mai adesea pielea feței, degetele, coatele, genunchii și pliurile.

Boala este de obicei reprezentată de una sau două pete, adesea localizate simetric. Elementele se pot îmbina, acoperind în același timp cea mai mare parte a pielii. Petele albe pot apărea pe piele la orice vârstă, dar cel mai adesea apar înainte de vârsta de 20 de ani. Boala se datorează faptului că în zone limitate ale pielii se oprește producția de melanină, pigmentul responsabil de culoarea pielii și a părului, care ne protejează de efectele nocive ale razelor solare. Pacientul trebuie să evite expunerea prelungită la soare, întrucât petele albe ies mai puternic în evidență pe pielea bronzată, iar zonele neprotejate de pigment se „ard” foarte repede. Vitiligo este adesea combinat cu alte boli, în special cu boli tiroidiene și diabet. Vitiligo nu este contagios, toată lumea trebuie să știe despre asta, în plus, aceste pete albe de pe piele nu dăunează organismului proprietarului lor.

corpul unei femei acoperit de pete albe

Nu există încă un tratament eficient pentru vitiligo

Pete albe pe corp. Cum să tratezi acest defect cosmetic

Un astfel de defect cosmetic poate provoca disconfort psihologic, mai ales atunci când este localizat pe față. De asemenea, este necesar să înțelegeți că există o serie de alte boli de piele însoțite de erupții cutanate similare, prin urmare, dacă găsiți astfel de pete albe pe corp, sau alte tipuri de pete, roșii sau maro, ar trebui să consultați un dermatovenereolog. Specialistul va selecta un tratament pentru a încetini procesul, a restabili pigmentul și, în plus, va prescrie testele necesare pentru a confirma diagnosticul.

Nu există încă un tratament eficient pentru vitiligo. Tot ce pot oferi medicii este prevenirea apariției unor noi pete și netezirea celor existente. De obicei, persoanelor care suferă de vitiligo li se prescriu medicamente antioxidante, precum și imunomodulatoare și radiații ultraviolete, dar în anumite doze. Metoda radicală presupune o intervenție chirurgicală, în timpul căreia zonele cu pete albe sunt alimentate cu melanocite crescute artificial.

corpul unei femei acoperit de pete albe

Un astfel de defect cosmetic poate provoca disconfort psihologic, mai ales atunci când este localizat pe față

Alimentele bogate în vitamina B și C te vor ajuta să stopezi apariția unor pete pe piele

Mai întâi trebuie să determinați cu exactitate ce fel de boală aveți, deoarece petele albe de pe corp nu sunt întotdeauna vitiligo. Arată ca o manifestare externă nu numai a bolii vitiligo, ci și a hipomelanozei. Petele albe apar din cauza unei încălcări a formării melanocitelor, precum și privarea mai multor tipuri. Dacă aveți pete albe pe corp, nu vă puneți diagnosticul, contactați un specialist.

corpul unei femei acoperit de pete albe

Boala este de obicei reprezentată de una sau două pete, adesea localizate simetric

În orice caz, din moment ce suferi de pete pe corp este mai bine să uiți de plajă și de scrub pentru corp. De asemenea, persoanelor care suferă de astfel de patologii li se prescrie o dietă cu un conținut crescut de alimente bogate în vitamine B, C.

O dietă echilibrată te poate ajuta să scapi de pete albe pe corp, datorită conținutului de substanțe fotodinamice, spanacul, hrișca, măcrișul, țelina, măceșele sunt deosebit de utile. Dar este, de asemenea, necesar să selectați terapia. Aceasta este deja individuală și în funcție de diagnostic. Uneori tratamentul ajută cu adevărat la refacerea pigmentului. Dar nu există metode care să prevină apariția unor noi pete albe pe corp.

corpul unei femei acoperit de pete albe

Boala se datorează faptului că în zone limitate ale pielii se oprește producția de melanină, pigmentul responsabil de culoarea pielii și a părului, care ne protejează de efectele nocive ale razelor solare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`