Local

Peter Tezer, singurul austriac ce a lucrat vreodată în Parlamentul României, face noi dezvăluiri despre Kurt Treptow, condamnat la Iaşi pentru pedofilie: „Este un oportunist ieftin, nu am mai luat niciodată legătura cu el!”

Publicat: 07 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Peter Tezer singurul austriac ce a lucrat vreodată în Parlamentul României face noi dezvăluiri despre Kurt Treptow condamnat la Iaşi pentru pedofilie Este un oportunist ieftin nu am mai luat niciodată legătura cu el
Peter Terzer, singurul austriac care a lucrat vreodată în Parlamentul României, face dezvăluiri despre istoricul american Kurt William Treptow, condamnat în urmă cu câţiva ani de pedofilie

Peter Terzer, singurul austriac ce a lucrat vreodată în Parlamentul României, face dezvăluiri despre istoricul american Kurt William Treptow, condamnat pentru pedofilie în urmă cu câţiva ani. Cei doi s-au cunoscut la Iași, învârtindu-se în aceleași cercuri, ambii fiind istorici. Peter Terzer susține că istoricul american ar fi fost un apropiat de-al unuia dintre frații lui Nicolae Ceaușescu, Nicolae Andruță Ceaușescu, care conducea Școala de ofițeri de Securitate de la Băneasa

Peter Terzer este un austriac în vârstă de 55 de ani, originar din satul Thenneberg, situat la circa 50 de kilometri de Viena. Acesta a petrecut 8 ani în Iaşi, oraş de care se declară îndrăgostit. După absolvirea studiilor universitare, în anul 1993, a fost delegat să înfiinţeze un lectorat austriac fie în Cluj, fie în Iaşi. Peter Terzer a ales oraşul celor șapte coline, de care s-a despărțit cu lacrimi în ochi.

Kurt Treptow
Cei doi s-au cunoscut la Iași, învârtindu-se în aceleași cercuri, ambii fiind istorici. Peter Terzer susține că istoricul american ar fi fost un apropiat al unuia dintre frații lui Nicolae Ceaușescu, Nicolae Andruță Ceaușescu, care conducea Școala de ofițeri de Securitate de la Băneasa

Peter Tezer, singurul austriac ce a lucrat vreodată în Parlamentul României: „M-am distanțat imediat de el, nu voiam să am nimic de-a face cu așa ceva!”

o imagine cu Peter Tezer
Peter Terzer este un austriac în vârstă de 55 de ani, originar din satul Thenneberg, situat la circa 50 de kilometri de Viena. Acesta a petrecut 8 ani în Iaşi, oraş de care se declară îndrăgostit

Kurt William Treptow s-a născut în Shawano, Wisconsin, SUA, fiind absolvent al Universității din Illinois. Acesta a venit pentru prima data în România în anii ‘80, după care s-a întors în 1994 la Iași, unde a înființat fundația „Centrul pentru Studii Românești”, care avea drept scop promovarea istoriei și culturii românești în lume. În timpul șederii în România, Kurt William Treptow s-a împrietenit cu Peter Terzer, numit „ambasador cultural” al Austriei la Iași în anul 1993.

„Am stat de vorbă de mai multe ori cu el la Iași. Ne-am împrietenit, el era absolvent de Istorie, eu eram încă student. Înainte de a pleca în SUA, mi-a spus că îl așteaptă ceva nemaipomenit la București. L-am întrebat ce anume urmează să facă și mi-a destăinuit că urmează să se vadă cu fratele lui Nicolae Ceaușescu, cu Nicolae Andruță Ceaușescu. Atunci m-am distanțat imediat de el, nu voiam să am nimic de-a face cu așa ceva. Am plecat și eu imediat în Austria.

După ceva timp a venit Revoluția, eram la Cluj, am trăit multe acolo. După 2-3 săptămâni mi-a scris că în România a avut loc o revoluție minunată și că se bucură că acum poporul trăiește liber. Mi-am zis că este un oportunist ieftin, nu am mai luat niciodată legătura cu el”, a declarat Peter Tezer.

 o imagine cu Peter Tezer
În timpul șederii sale la Iași, Peter Terzer a avut ocazia să stea de vorbă cu bunica uneia dintre fetele abuzate de Kurt William Treptow

Dramă în familia uneia dintre copilele abuzate de Kurt William Treptow

o imagine cu Kurt Treptow
Kurt William Treptow s-a născut în Shawano, Wisconsin, SUA, este absolvent a Universității din Illinois

În data de 11 decembrie 2002, Kurt William Treptow a fost acuzat, iar în martie 2003 a fost condamnat de magistrații ieșeni la 7 ani de închisoare pentru corupere sexuală, perversiune sexuală cu minori și întreținere de acte sexuale cu minori. În timpul procesului, procurorii au adus drept dovezi în instanță mai multe filme și fotografii în care Treptow apărea în posturi sexuale alături de două fete, de 14 și 9 ani. În timpul șederii sale la Iași, Peter Terzer a avut ocazia să stea de vorbă cu bunica uneia dintre fetele abuzate de Kurt William Treptow. În ciuda vârstei înaintate, femeia era încă marcată de drama prin care a trecut nepoata sa.

„În anul 1993, când mi-am terminat studiile, am venit la Iași, m-am stabilit aici și am intrat în contact cu mai mulți istorici care mi-au vorbit despre cărțile lui Kurt William Treptow. Am încercat în tot timpul să nu intru în contact cu el, dar inevitabil mai aflam lucruri. Știu că s-a căsătorit la Iași, a și divorțat. În anul 2001 m-am mutat din Iași, dar am vizitat orașul cel puțin o dată pe an. După ce m-am reprofilat și am îmbrățișat meseria de asistent medical, am făcut practică o perioadă la Căminul de Pensionari «Sf. Cuvioasă Parascheva» Iași. În 2003 am avut ocazia să vorbesc cu o doamnă care era extrem de deprimată, nu aveam cum s-o scot din starea aia. Ea era bunica uneia dintre fetele violate Kurt William Treptow, ce avea doar 9 ani când s-a întâmplat asta.

După ce a plecat în SUA, am aflat că și-a schimbat numele, vrând probabil să lase în spate trecutul, și că a căpătat o anumită funcție”, a precizat singurul austriac ce a lucrat vreodată în Parlamentul României.

Comentarii
  • Gunoaiele atunci au vrut sa îi înfunde pe cei care îl prinsese-ra pe Treptow! Pe lista de prieteni a lui erau Iliescu și Năstase. S a dat ordin de sus în jos sa i execute pe cei care l au închis, iar Treptow la miezul nopții a fost eliberat din arest. Noroc cu presa că s a aflat de s a putut aplica din nou legea.

Adauga un comentariu