National

Petrecere cu peste 100 persoane într-un apartament. Polițiștii au acordat amenzi de 226.000 lei

Publicat: 14 mart. 2021
girofar de poliție care intervine la o petrecere privată cu sute de invitați
Peste 100 de persoane care participau la un eveniment privat, organizat într-un apartament din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost amendate cu 226.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Peste 100 de persoane care participau la un eveniment privat, organizat într-un apartament din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost amendate cu 226.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În dimineaţa de 14 martie 2021, în jurul orei 03,30, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 7 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că este tulburată liniştea publică, într-un imobil situat pe raza sa teritorială.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, care, într-un apartament, au identificat peste 100 de persoane, care participau la un eveniment privat”, informează un comunicat al DGPMB transmis, duminică.

Evenimentul a fost oprit, fiind aplicate 113 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cuantum de 226.000 lei.

Eveniment privat, oprit de poliţişti. Mai mulţi preoţi, surprinşi la un restaurant deşi activitatea în interior este interzisă, în Bârlad

Mai mulți preoți, alături de protopopul de Bârlad, preotul Vasile Lăiu, au fost surprinși de forţele de ordine, în seara de 8 martie 2021, în incinta unui restaurant din Bârlad, unde sfințeau o masă.

Fetele religioase au fost au fost chemate de patronii unităţii de alimentaţie publica pentru a sfinți noul mobilier, în ciuda faptului că, pe teritoriul municipiului Bârlad, este strict interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, din cauza ratei crescute de cazuri COVID-19.

Apel la 112, după ce într-un restaurant s-au adunat mai mulţi preoţi

Mai multe persoane au sesizat la numărul unic de urgenţă 112, fiind supărate că, la un restaurant din Bârlad, au început să se adune preoții și aceştia nu respectă interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui.

Luni, 8 Martie 2021, după ce la Biserica „Sf. Dumitru” s-a ţinut o slujbă de sfințire la care a fost invitat și Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, patronul unui restaurant din Bârlad, a invitat preoții în cadrul localului deţinut de acesta, pentru a face o slujbă de sfințire a unui salon din restaurant, dotat cu mobilier nou.

Aşadar, mai mulți preoți, s-au deplasat la restaurant. Însă lumea care se plimba în zonă a fost revoltata şi au decis să sune la 112 unde au anunţat că se încalcă Hotărârea nr. 18 a CJSU Vaslui din 5 martie 2021, unde se arată clar că, din cauza incidenței de Covid 19, care este la Bârlad de 3,18/1000 de locuitori, se sistează pentru 14 zile activitatea în interiorul restaurantelor, de pe 6 martie, orele 0.00.

Comentarii
Adauga un comentariu