Local

Petrecere uriașă întreruptă de poliţiştii ieşeni în Păun, judeţul Iași! Au fost găsite şi droguri – UPDATE

Publicat: 11 apr. 2021
Polițiștii intervin la o petrecere ilegală
Polițiștii au intervenit la o petrecere din zona Păun Iași, FOTO: Digi24

În cursul nopţii de sâmbătă, 10 aprilie 2020, pe raza localităţii Păun din judeţul Iași poliţiştii ieşeni au întrerupt o petrecere la care s-ar fi consumat şi droguri. Vorbim de faptul că în faţa unei pensiuni erau parcate zeci de maşini iar un echipaj de poliţie a venit la faţa locului pentru a vedea ce se întâmplă.

Oamenii legii au constatat faptul că la petrecere erau prezenţi zeci de cetățeni și au trecut la legitimarea tuturor persoanelor de la faţa locului.

Update: „Au fost legitimate toate persoanele prezente la petrecere. Până în prezent au fost sancționate în lipsa 14 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei. Urmează a fi luate măsuri legale și faţă de celelalte persoane”, a declarat subinspector de poliţie Anca Alexandra Vijiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

Update: Pensiunea la care a avut loc petrecerea ilegală se numește ” Casa noastră”

Sute de persoane legitimate și amendate de polițiștii ieșeni care au intervenit la petrecerea ilegală

În speţă au fost legitimate 100 de persoane şi li s-au aplicat amenzi în valoare unitară de aproximativ 4.000 de lei. De altfel au fost găsite şi cantităţi infime de droguri.

Potrivit surselor EXCLUSIV BZI.RO, oamenii legii au găsit mai puţin de 1 gram de canabis şi mai puţin de 1 gram de substanţă praf alb ce ar putea fi ilegal. Totuşi, în această speță se va pronunţa un laborator autorizat.

Vă aducem aminte faptul că în perioada de stare de alertă și în contextul pandemiei care s-a abătut la nivel mondial, în România este interzisă organizarea de petrecere.

Ce spun oamenii legii

Într-o declarație făcută pentru BZI.RO, oamenii legii afirmă faptul că polițiștii din cadrul Sectie nr. 5 de Poliție au stabilit faptul că la o pensiune din Păun are loc o petrecere ilegală. Organizatorul evenimentului a fost amendat cu suma de 4.000 de lei. De altfel au fost găsite și câteva pliculețe care ar putea reprezenta substanțe ilegale:

Noaptea trecută, Poliţiştii secției 5 poliție au stabilit ca într-o pensiune are loc un eveniment cu circuit închis. Au fost legitimate 100 de persoane faţă de care urmează a fi luate măsurile legale, iar organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4000 lei, conform Legii nr 55/2020. Au fost găsite și ridicate câteva pliculețe cu substanțe susceptibile a fi droguri. au afirmat reprezentanții poliției pentru BZI.RO

Ce spune legea

O hotărâre dată de Guvern precizează faptul că în contextul stării de alertă și mai ales a pandemiei care s-a abătut asupra României, petrecerile, nunțile, concertele sunt strict interzise:

În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc următoarele măsuri:1. pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-19;2. se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;  se arată pe site-ul legislație.just.ro

La Iași și în alte părți din România au mai fost organizate petreceri ilegale

De altfel, această petrecere nu este un caz singular. Pe teritoriul țării petrecându-se mai multe astfel de evenimente.

De exemplu, la Cluj, oamenii legii au intervenit tot la o petrecere cu sute de invitați, petrecere la care aceștia au aplicat amenzi record.

În încheiere, oamenii legii au mai intervenit la petreceri organizate ilegal pe raza județului Iași. Vorbim de faptul că la 1 ianuarie 2021 aceștia au intervenit în Tomești unde au aplicat sancțiuni de 2.500 de lei către participanți

Agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un restaurant din comuna Tomești, este organizată o petrecere privată, lucru care contravine măsurilor de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că, la petrecere, participau 40 de persoane. Toate persoanele au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 55/2020”, au subliniat la acea vreme reprezentanții Poliției ieșene.

 

Comentarii
  • Păi da, pe noi cei care avem restaurante ne țineți ca pe proști închiși, noi care plătim tone de bani la stat! Iar golanii, cluburile, petrecerile de acest gen stropite cu droguri au voie! Voi ăștia din statul român, sunteți pentru români, sau faceți în asa fel încât sa promovați numai ilegalul, ilicitul, combinațiile si golaniile?! Ca din ce ati făcut pana acum, doar asta se vede! Auzi, 100 de participanți și droguri!!!!

  • Bine bine si cat mai dureaza aceste restrictii ? Cine a avut chef sa se vaccineze s a cam vaccinat ! Cine nu , pe.propria raspundere ! Lasati oamenii liberi teroristilor !

  • Crek ati participat si voi baietii de la bzi sa trageti o „nara” si sa dati o buca la vreo pramatie de 16 primaveri….pai se poate sa duceti stirea asta pe la sfirsitu ziarului?parca ati scris asa sub amenintarea pistolului despre intimplarea asta….altii,in speta „concurenta” voastra cu asta au inceput….si din articol spui ca a fost „raiul” pe pamint…iarba,cocaina si pizda cit cuprinde….deci se buleau aia toti 100 sparti in 2 de hashuri…penibili si unii si altii….m am saturat de voi da’ prost is eu ca va citesc ineptiile

  • Singura preocupare a polițiștilor incompetenți în ultima vreme sănt sancțiunile impuse forțat de un guvern corupt condus de marionete care fac jocul celor care au făcut din România o colonie, nu este voie sa faci petreceri sa mergi la restaurant etc dar ai voie sa mergi la Careofour, Kaufland, Metro etc sa stai om lângă om și sa cotrobăi prin rafturi fără,,așa zise măsuri de protecție,, de ce ? din același motiv pentru care nu putem construi hidrocentrala pe Valea Jiului ca să nu deranjam vipera sau sa facem autostradă ca deranjam gândacul galben protejat specie rară în schimb demolat vestigiile istorice,culturale etc sa facem clădiri de birouri am ajuns niște idioți oportuniști, egoiști,solitari ușor de manipulat

Adauga un comentariu