Titlurile zilei

Petreceri riscante pe timp de pandemie la clubul Fratelli. Sute de oameni s-au expus pericolului infectării cu COVID-19 după ce s-au îngrămădit la show-urile din centrul Iașului. Autoritățile închid ochii la neregulile din clubul de fițe

Publicat: 08 iul. 2020
La petrecerile organizate de clubul Fratelli din Iași nu sunt respectate normele de protecție împotriva COVID-19, în vreme ce PNL Iași a fost sancționată tocmai din aceste motive după organizarea unei ședințe cu 100 de participanți
La petrecerile organizate de clubul Fratelli nu se respectă normele de protecție împotriva coronavirus, în vreme ce la o ședință PNL Iași a fost aplicată o amendă tocmai din aceste motive

La petrecerile organizate weekendul trecut de clubul Fratelli din Iași s-au înghesuit o mulțime de oameni, fără să se respecte nici pe departe regulile de protecție împotriva răspândirii COVID-19. Patronii Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu au expus pericolului infectării cu noul coronavirus sute de ieșeni care au participat la show-urile pe terasa clubului de fițe din centrul Iașului. În paralel, PNL Iași a fost amendată pentru organizarea unei ședințe la care au participat 100 de oameni și unde s-a păstrat distanțarea socială, iar multe dintre persoane au purtat chiar măști de protecție

La Iași ca la nimeni. Oamenii legii au închis ochii la petrecerile gălăgioase organizate wekendul trecut de clubul Fratelli din Iași, acolo unde nu au fost respectate nici pe departe normele de protecție împotriva COVID-19. Fără să se respecte distanțarea socială sau să se poarte măști de protecție, sute de ieșeni au stat umăr la umăr pentru a participa la show-urile organizate de clubul Fratelli pe teresa din grădina Palas. Astfel, patronii Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu au expus pericolului infectării cu noul coronavirus toți participanții la petrecere.

PNL Iași, amendată pentru organizarea unui eveniment cu 90 persoane

În paralel, oamenii legii au aplicat o amendă usturătoare pentru organizarea unei ședințe la care au participat circa 100 de oameni și unde s-a păstrat distanțarea socială de 1,5 m, iar unii dintre participanți au purtat chiar și măști de protecție. Concret, Inspectoratul de Poliție Județean IPJ Iași a aplicat o amendă în valoare de 5.000 lei filialei PNL Iași pentru organizarea unei ședințe la localul Liria din zona Aroneanu.

„La data de 30 iunie a.c., angajații Poliției Municipiului Iași au aplicat o sancțiune contravențională de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 din 2020, organizatorului unei ședințe/ eveniment. Faptele sunt prevăzute de art. 65 lit. I și art 65 lit. c din Legea 55 din 2020”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Ședința Comitetului Director Județean al PNL Iași s-a ținut într-un cort cu 500 locuri și aici au participat circa 100 de persoane, poziționate pe scaune așezate la distanță de 1,5 m unul față de celălalt.

Trei zile de petreceri cu pericol de infecție COVID-19 la Fratelli Iași

Încă de vineri seara, pe data de 3 iulie, patronii Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu au dat drumul petrecerilor de la Fratelli, unde s-au îngrămădit o mulțime de ieșeni. Vineri a fost organizat un concert al trupei Vama. Cu toate că tinerii au intenționat să păstreze distanțarea socială obligatorie, acest lucru nu a fost posibil din cauza aglomerației.
Sâmbătă noaptea, pe 4 iulie, și mai multe persoane s-au îngrămădit la show-ul organizat la clubul Fratelli din Iași. La concertul artistei Delia, situația a fost și mai gravă în ceea ce privește distanțarea socială. Duminică, 5 iulie, la concertul susținut de Smiley a fost aceeași situație, iar organizatorii Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu nu au respectat nici de această dată regulile impuse de Guvernul Orban în Starea de alertă provocată de coronavirus.

Ce spun patronii clubului Fratelli despre show-urile organizate în timpul Stării de alertă

Conform Legii 55/2020, organizatorul riscă să fie sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor privind zădărnicirea combaterii bolilor, Lege implementată pentru a preveni răspândirea și infectarea cu noul coronavirus.
Deși imaginile de la petrecerile organizate de clubul Fratelli Iași vorbesc de la sine, patronii clubului susțin că au fost respectate întocmai regulile de protecție împotriva răspândirii COVID-19, inclusiv regulile de distanțare socială.

„Cum v-ați dat seama că nu a fost respectată distanțarea socială? Noi am avut până în 500 de persoane în fiecare seară acolo, au fost maximum 4 persoane la fiecare masă, iar acestea sunt așezate la distanțe de 3 m. Au fost și autorități în control, noi am respectat întocmai condițiile aflate în vigoare”, a spus Bogdan Gheorghiu, unul dintre patronii clubului Fratelli din Iași.

Clubul Fratelli Iași a tras țeapă artiștilor Delia, Antonia, Calrla’s Dreams sau Grasu XXL

Hideaki SRL, firma care administrează clubul de fițe din Iași, patronată de Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu, trebuie să plătească despăgubiri Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor. UCMR-ADA a dat în judecată Hideaki SRL și a solicitat despăgubiri pe motiv că nu au fost achitate drepturile de autor pentru muzica folosită în Fratelli Lounge & Club Iași, către artiști români de renume precum Grasu XXL, Delia, Antonia, Carla’s Dreams, Alex Calancea Band sau Lori și Vanotek.

Controversații afaceriști Cătălin Leahu și Bogdan Gheorghiu dețin franciza Fratelli din Iași

Patronii Cătălin Gabriel Leahu și Bogdan Gheorghiu sunt doi dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Iași. Cătălin Gabriel Leahu deține 51,6 la sută din Hideaki SRL, restul acțiunilor aparținând lui Bogdan Gheorghiu. Cătălin Leahu mai controlează Bowling SRL, care deține clubul Viper din Tudor Vladimirescu, rețeaua Difpress, Biberland Victory SRL – care organizează festivalul Afterhills, Canesony SRL sau Viva Grup Est SRL.
Bogdan Mihai Gheorghiu face o mare parte din afaceri prin intermediul Concept SRL Iași, care a achiziționat cartierul rezidențial Newton din Tătărași și dezvoltă mai multe proiecte imobiliare în zone precum Primăverii, Agronomie, Valea Lupului sau Calea Chișinăului. Bogdan Gheorghiu este cunoscut ca fiind fostul patron al rețelei de amanet din Iași Express Credit Amanet, care a fost vândută fondului de investiții Dollar Financial din SUA.

Comentarii
  • Bai flămânzilor care scrieți tîmpenii pentru o pița și 50 ron ,nu aveți un pic de bun simț ? zilnic bateți câmpii cu fel si fel de tîmpenii nu a vrut Leahu sa cotizeze si sa supărat,,guzganul tuciuriu ,,dar in cafenelele din centru , clubul din Ciric ,Mama Mia etc acolo nu este pericol ? Chiar nu aveți pic de demnitate și bun simț ,lăsați vrajeala asta ieftină ca nu mai haleste nimeni .

  • dar Tiki Village si Cafeneaua Piata Unirii care s-au intins pe mozaicul simbol istoric? Evident ca MIHAI CHIRICA nu reactioneaza doar are bani investiti acolo

  • Vom intra din nou in stare de urgenta si gata prostilor . Problema este ca crematorii nu avem. COVID-UL CHINEZESC este programat si imprastiat in lume ca sa UCIDA nu doar sa viziteze intreaga planeta.

  • Poti sa spui Leahu si sa tragi apa. Tare proasta e lumea.. Pe langa covid, pulimea se inghesuie la clubul pt meleonari sa cotizeze la bunastarea mancatorului de jir si ghinda unde acesta pune spre desfacere bauturi contrafacute la casa lui parinteasca… Trist dar adevarat

  • Mai puteti de cat cacat mancati de la porcul ala de asiMUIEsei? Sau cum se caca, voi stati cu ciocul sub cur sa va cace direct in gura?

  • Ei, hai ca ii buna asta. A comentat moldoveanca gelatului. Cam rautacioasa esti pentru ce trecut ai in spate. Stai linistita ca venim cu informatii si despre tine.

  • S-a revoltat si prostituata BlueAir cu impresii de scriitoare impotriva BZI. I-a facut un oral moka lui Leahu pe fb pt 2-3 shoturi…

  • UNII AU STAT LUNI IN CASA IN IZOLARE CU STAREA DE URGENTA, AU RAMAS FARA JOBURI, S-AU IZOLAT SOCIAL SI DISTANTAT FIZIC DE CEILALTI SI ACUM STIREA ASTA…

  • N ai ce sa le ceri. Toate panaramele de liceu chiar minore care cauta si ele printul pe cal alb si toti cocalarii care poate poate prind si ei sa dea o buca. Vai de rasa voastra.

Adauga un comentariu