Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Ce fel de Guvern este cel care schimbă regulile în timpul jocului?”

Publicat: 04 ian. 2021
Petru Movilă
Petru Movilă, președintele PMP Iași,

Petru Movilă, președintele PMP Iași a lansat un mesaj la adresa Guvernului Cîțu. Petru Movilă a vorbit despre o lege inițiată de el de reducere a TVA la locuinţe de la 19 la 5 la sută care a fost amânată un an de zile. Ulteiror din cauza unei decizii luate de acutalul Executiv există posibilitatea ca românii să ajungă să plătească valoarea inițială.

„Ce fel de Guvern este cel care schimbă regulile în timpul jocului? Legea iniţiată de mine, de reducere a TVA la locuinţe de la 19 la 5 la sută a fost amânată un an, după ce aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial. Câţi români nu şi-au făcut planuri degeaba, sau mai rău, contracte de rezervare sau chiar ante-contracte în baza unei legi în vigoare, amânată printr-un simplu OUG? Pe scurt, aceştia s-ar putea trezi că vor fi puşi să plătească 19 la sută pentru locuinţa antamată cu 5 la sută TVA? Câţi dezvoltatori nu au investit bani în baza unei legi amânate un an, peste noapte?
Plăteşte Câţu diferenţa?
Legea am gândit-o ca un ajutor pentru familiile tinere, ca să aibă un început corect pentru o viaţă nouă. Sper totuşi ca acestă OUG să nu fie un prim pas în anularea acestei legi din cauza inconvenientului creat actualului Guvern”, a declarat Petru Movilă.

Petru Movilă: „Milioane de euro alocate pentru un spital care nu a tratat măcar un om”

Deputatul ieșean Petru Movilă a lansat un mesaj prin care își exprimă revolta cu privire la modul în care a fost gestionată realizarea spitalului mobil de la Lețcani.

„Ce rusinos!
Spitalul mobil de la Letcani încă nu funcționează și nu poate primi pacienți.
Milioane de euro alocate pentru un spital care nu a tratat măcar un om.
Spitalul a devenit, se pare, cel mai important vehicul de campanie pentru o parte din candidații la parlamentarele din decembrie. Plimbați și ei ca moaștele să îi vadă lumea sau să se certe între ei.
Au trecut mai bine de 100 de zile de când spitalul trebuia să fie pus în funcțiune. Consiliul Judeţean și direcțiile deconcentrate trebuiau să se așeze la aceeași masă și să stabilească împreună responsabilii de proiect si traseul de autorizare. Nu s-a întâmplat acest lucru iar astăzi a fost circ la Leţcani.
Spitalul nu funcționează deși am avea mare nevoie de el pentru că unitățile medicale din Iaşi nu mai au locuri pentru pacienț. Și cei cu alte diagnostice au nevoie de acces în spitale, de tratamente.
Soluția este dialogul și implicare responsabilă în rezolvarea autorizării și punerii în funcțiune a spitalului de la Leţcani”, a declarat Petru Movilă.

Comentarii
  • Băi răcitură umană, ai scos capul?
    Vezi că-ți schimbă supt prifectul.
    Dai la gioale, o iei la bot.

  • Ooo a aparut in media ,,vesnicul deputat” , mai baiete apuca-te si tu de munca adevarata si mergi la un curs de recalificare ! cum nu stii ce sa faci ? atunci intoarce-te la Glodeni sa vezi viata la sat marlane obosit nu la oras mancator de kkt si pe deasupra si deputat in parlamentul tarii.

Adauga un comentariu