Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg.Mureș – Tg. Neamț va fi finalizat săptămână viitoare

Publicat: 03 aug. 2021
Petru Movilă, președintele PMP Iași
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Se mai face un pas pentru Autostrada Iași – Tg. Mureș: studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg.Mureș – Tg. Neamț va fi finalizat săptămână viitoare.

Am urmărit cu mare atenție toți pașii făcuți în ultimele zile și cred ca sunt două aspecte foarte importante care trebuie avute în atenție: trebuie să fim foarte clari, uniți și vehemenți în ceea ce înseamnă implementarea acestui proiect. Nu cred că este cazul să propunem trei trasee, ca cei de la CNAIR și Ministerul Transporturilor să aleagă o variantă. Este necesar unul singur, acceptat de toți actorii locali, bătut în cuie, fără loc de interpretări. La fel, autostradă trebuie să avem, nu drumuri rapide sau exprese. Legea este clară, autostrada , nu drum expres și nici rapid, așa cum s-a vehiculat în ultima vreme. De asemenea, ieșenii trebuie să poată întra pe autostradă de pe orice drum judetean sau national care intersecteaza autostrada. Exclusă orice alta variantă.

Voi monitoriza toate activitatile, deciziile Ministerului Transporturilor ședințele tehnice ale CNAIR de prezentarea a stadiului proiectului și vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă. De asemenea, trebuie sa asiguram toate condițiile ca sa existe finanțare integrală pentru autostradă, prin PNRR sau alte tipuri de finanțare cu fonduri europene.

Comments are closed.

Adauga un comentariu