Prima pagină » Sanatate » Picioare obosite și dureroase: Cauze și tratamente naturiste

Picioare obosite și dureroase: Cauze și tratamente naturiste

22 mart. 2022, 14:22,
în Sanatate

Picioarele obosite și dureroase împiedică desfășurarea normală a activităților cotidiene. Pentru a scăpa de disconfort, v-am pregătit câteva tratamente naturiste eficiente și ușor de pus în practică.

Picioarele obosite, grele și dureroase reprezintă un semnal de alarmă, deoarece, în multe cazuri, este vorba despre o insuficiență venoasă cronică. Potrivit statisticilor, aproximaiv 80% din populația globului suferă de sindromul picioarelor grele și obosite, iar în 50% dintre cazuri apariția acestuia este determinată de insuficiența venoasă cronică.

În afară de afecțiunile strâns legate de insuficiența venoasă cronică, cea mai comună cauză întâlnită, în ceea ce privește picioarele obosite și dureroase, are legătură cu stilul de viață al fiecăruia. Sedentarismul, fumatul, dieta alimentară bogată în sare și grăsimi, dar și ereditatea sau modificările hormonale sunt factori care conduc la apariția picioarelor obosite și dureroase. Totodată, de vină poate fi și retenția de apă în organism, mai exact edemul periferic, dar și suprasolicitarea picioarelor sau purtarea încălțămintei inadecvate.

O altă cauză a picioarelor obosite și dureroase este circulația sangvină deficitară.

o femeie în pat cu dureri de picioare

Picioarele obosite, grele și dureroase reprezintă un semnal de alarmă, deoarece, în multe cazuri, este vorba despre o insuficiență venoasă cronică.

Picioare obosite și dureroase: Tratamente naturiste

Pentru a scăpa de senzația neplăcută de la nivelul picioarelor, vă recomandăm să încercați următoarele tratamente naturiste.

Băi fierbinți cu ulei de mentă și sare Epsom

Uleiul de mentă este aplicat pe piele pentru tratarea durerilor de cap, a celor musculare, ale nervilor, dinţilor, bolilor articulaţiilor, prurit, erupţii cutanate alergice, infecţii bacteriene şi virale, dar şi pentru respingerea ţânţarilor. Pentru relaxarea picioarelor se recomandă băi fierbinți cu ulei de mentă, deoarece este un bun activator al circulației sangvine.

De cealaltă parte, sarea Epsom este un remediu popular utilizat pentru gestionarea mai multe afecţiuni, dureri musculare sau artrozice. În plus, se crede că ar avea şi efecte detoxifiante, în special în cazul îmbăierii. Durerea de picioare se va ameliora imediat, dacă folosiți sare Epsom.

băi de picioare cu flori

Pentru relaxarea picioarelor se recomandă băi fierbinți cu ulei de mentă, deoarece este un bun activator al circulației sangvine.

Comprese cu gheață

Pentru ameliorarea durerii de la nivelul picioarelor, puneți câteva cuburi de gheață într-un prosop curat. Mențineți compresa timp de câteva minute pe zonele afectate și veți vedea cum disconfortul dispare în scurt timp.

compresă cu gheață pe picior

Pentru ameliorarea durerii de la nivelul picioarelor, puneți câteva cuburi de gheață într-un prosop curat.

Apă cu lămâie

Pentru a alina durerea, beți un pahar cu apă, în care ați stors o lămâie și ați adăugat un vârf de cuțit de sare. Acest remediu este excelent ori de câte ori vă confruntați cu picioare obosite și dureroase.

un pahar de apă cu felii de lămâie

Pentru a alina durerea, beți un pahar cu apă, în care ați stors o lămâie și ați adăugat un vârf de cuțit de sare.

Exerciții fizice

Pe termen lung, pentru prevenirea și tratarea simptomelor, este recomandat să adoptați o dietă sănătoasă, bogată în fibre și lichide și, mai ales, să faceți exerciții fizice regulate. Practicarea sportului favorizează oxigenarea organismului şi îmbunătăţeşte microcirculaţia, motiv pentru care este indicat să faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

o femeie care face sport

Practicarea sportului favorizează oxigenarea organismului şi îmbunătăţeşte microcirculaţia.

De asemenea, evitaţi să purtaţi încălţăminte strâmtă şi incomodă şi mergeţi cu picioarele goale pe pământ sau nisip, ori de câte ori aveţi ocazia. Un truc simplu la care puteți apela oricând este să ridicați picioarele peste nivelul trunchiului, pentru a stimula circulația sanguină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024