Arte vizuale

Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit la 68 de ani, după ce a contractat COVID-19

Publicat: 22 oct. 2020
Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu la una din expozitiile sale
Veste tristă în lumea culturală din România după ce pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit la 68 de ani.

Veste tristă în lumea culturală din România după ce pictorul Virgiliu Dan Dimulescu a murit la 68 de ani. Decesul a survenit în timp ce era internat la Spitalul Municipal Caracal, declarat unitate suport pentru COVID-19. Artistul plastic a ajuns la unitatea medicală cu plămânii afectaţi 80% din cauza infectării cu noul coronavirus.

Întreaga luptă a fost mult mai greu de purtat pentru acesta deoarece avea şi diabetic.

Virgiliu Dan Dimulescu a murit

Pictorul a pierdut lupta la viață noaptea trecută, iar azi a fost făcută publică trista veste. La puțin timp după ce a fost făcut anunțul trist contul său de Facebook a fost luat cu asalt de apropiați și fani care au scris sute de mesaje în memoria acestuia.

“Stau și mă gândesc ce e omul pe Pământ, exact că o frunză. Nu pot să cred ce repede se moare, nu-mi vine să cred că domnul Virgiliu Dan Dimulescu nu mai este! Cuvintele sunt de prisos. Rămas bun și odihnă veșnică, domnule Dimulescu! Condoleanțe familiei și multă putere să treacă peste această mare pierdere!!! Chiar în martie, când am fost în atelierul domniei sale i-am cerut permisiunea să cânt un cântec, o doină în acel loc frumos, încărcat de emoție transpusă în tablouri diverse, unul mai frumos decât altul. Păcat, păcat, Doamne, ne părăsesc toți oamenii buni de cultură!!! Drum lin în Ceruri!!!” este mesajul scris de Ofelia Popovici

Ar fi împlinit 69 de ani în decembrie

Artistul plastic ar fi împlinit în luna decembrie 69 de ani. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea, a condus vreme de peste 20 de ani Clubul Copiilor “Marius Bunescu“ din Caracal, până la pensionare, în anul 2017, îndrumând paşii a generaţii întregi de copii talentaţi. Dan Virgiliu Dimulescu a avut expoziţii în toată România, dar și peste hotare. Lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din Anglia, Bulgaria, Italia și Canada.Vestea mortii lui Virgiliu Dan Dimulescu a indoliat intreaga comunitate culturala, iar Primăria Municipiului Caracal a postat pe pagina lor de Facebook un mesaj de condoleante.

“Cu nemăsurată tristețe aflăm astăzi de moartea domnului profesor Dan Virgiliu Dimulescu și, de aceea, simțim nevoia să transmitem pe această cale celor apropiaţi cele mai sincere condoleanțe. De azi înainte, nu-l vom mai caută la telefon sau acasă. De azi înainte, îl vom caută doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu vă mai pleacă niciodată. Odihnească-se în pace!” este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Municipiului Caracal pe pagina oficială de Facebook.

Celebrul cascador Miron Murea a murit tot din cauza coronavirusului

Virusul s-a dovedit nemilos în cazul cazul actorului şi cascadorului Miron Murea, corpul acestuia cedând într-un final.

Prietenii săi au fost devastaţi la aflarea veştii şi au transmis mai multe mesaje de condoleanţe.

„A fost un om deosebit, foarte inimos, veşnic dornic să îi ajute pe cei din jur. Eu am avut iniţiativa de a face în fiecare an câte un parastas pentru colegii cascadori, dar vă daţi seama că nu puteam face totul de la Paris. Sigur, eu am trimis banii, dar Miron s-a oferit să se ocupe de toată partea organizatorică, împreună cu Jean Polizache. Prima oară ne-a onorat cu prezenţa şi nea Sergiu, nu cu mult timp înainte de a muri.

Anul trecut, tot Miron a avut iniţiativa de a-i premia pe toţi cascadorii lui Sergiu Nicolaescu care mai sunt în viaţă la Gală Premiilor UARF, el a vorbit în acest sens şi cu preşedintele Cărmăzan. A ieşit foarte frumos, se împlineau şi 50 de ani de la premiera filmului «Baltagul», a fost şi nea Mircea Mureşan atunci printre noi“, şi-a reamintit, cu tristeţe în glas, fostul cascador Paul Misai.

Adauga un comentariu