În curând este Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului. Până atunci mai avem câteva zile la dispoziţie, în care putem consuma carne, lactate şi ouă. De aceea, astăzi îţi propun o reţetă pentru un prânz săţios sau o cină mai copioasă. Se face destul de uşor şi nu necesită cine ştie ce experienţă în ale gătitului. Piept de pui cu caşcaval la cuptor!
Mergi la piaţă şi cumpără câteva legume, apoi diseară prepară această minunăţie de piept de pui la cuptor cu caşcaval. Ideal ar fi să ai cașcaval și smântână de țarp, adică de cea mai bună calitate. Produsele lactate din magazine și supermarketuri nu au un gust chiar așa bun. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi care este modul de preparare:
Ingrediente:
- 400 g piept de pui
- 100 g cașcaval tare
- 5 linguri smântână
- 2 vinete mai mici
- 4-5 roșii
- 1 dovlecel mai mare
- 3 cepe verzi
- pătrunjel
- 3 ouă
- 3 linguri ulei
- usturoi
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Mai întâi speli toate legumele şi le cureţi. Apoi tai rondele vinetele, presari puţină sare pe ele, amesteci şi le laşi într-o strecurătoare. Astfel iese din ele excesul de apă.
După aceea tai bucăţele carne şi o amesteci cu ouăle, ceapă verde tocata, smântâna, pătrunjelul tocat, caşcavalul dat pe răzătoare, piperul şi sarea. Omogenizezi bine.
Ungi cu puţin ulei o tavă şi pui în ea dovlecelul tăiat în rondele mici sau în fâşii. Pui jumătate din compoziţia de mai înainte, apoi acoperi cu un strat de felii de roşii. Acoperi cu rondelele de vinete şi cu ultima parte din compoziţie.
La final bagi tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 70-80 de minute sau până când vezi că e gata reţeta de piept de pui cu caşcaval la cuptor.
Tot pentru prânz recomandăm și o porție de piure cremos, cu șnițel crocant.