Sport

Pierderi imense pentru Japonia după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate!

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pierderi imense pentru Japonia după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate

Amânarea Jocurilor Olimpice va avea un impact financiar teribil asupra Japoniei – un audit dezvăluie faptul că economia niponă va suferi pierderi de 6 miliarde de euro.
Estimarea vine după ce au fost calculate pagubele produse pentru mediul de afaceri japonez pe timpul competiției, atât în privința nivelului de consum, al turismului, cât și al exporturilor.

Guvernul japonez investise aproape 9 miliarde de euro în infrastructură

Asta după ce guvernul japonez investise aproape 9 miliarde de euro în infrastructură și în proiecte dedicate Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
O altă problemă este provocată de Satul Olimpic – după încheierea întrecerilor, cele 5.600 de apartamente, care găzduiau cei 11 mii de sportivi, urmau să revină noilor proprietari deoarece fuseseră scoase deja la vânzare. Presa din Japonia a dezvăluit că un sfert din locuințe au fost deja achiziționate.

Președintele CIO, criticat pentru tergiversarea deciziei de amânare

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a fost acuzat că nu a ținut cont de avertismentele mai multe foruri și ale sportivilor după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Acesta s-a apărat, invocând declarațiile președintelui american Donald Trump.

„În ultimele săptămâni, guvernele mai multor țări au luat decizii care aveau ca dată limită mijlocul lunii aprilie, începutul lunii mai. Ați văzut declarațiile președintelui Trump care ar dori să ridice restricțiile impuse la mijlocul lui aprilie. Iar dacă mă întrebați despre demisie, nu am această intenție”, a declarat Bach într-o conferință de presă.

Adauga un comentariu