Sport

Pierre Webo, după scandalul cu Sebastian Colțescu: „E jenant ca un arbitru UEFA Pro să spună asemenea cuvinte“ – VIDEO

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pierre Webo după scandalul cu Sebastian Colțescu E jenant ca un arbitru UEFA Pro să spună asemenea cuvinte - VIDEO
Antrenorul secund al formației Istanbul Başakşehir, camerunezul Pierre Webo

Antrenorul secund al formației Istanbul Başakşehir, camerunezul Pierre Webo, a avut o ieșire dură la adresa lui Sebastian Colțescu, catalogând apelativul „ăla negru“ drept unul jenant.

Pierre Webo, cel de la care a pornit scandalul de proporţii, a comentat episodul de pe „Parc des Princes“ pentru site-ul din Turcia, ensonhaber.com.

Camerunezul a fost necruţător cu brigada din România şi s-a arătat foarte mulţumit de amploarea luată de acest incident.

„Preşedintele nostru, antrenorul şi toţi jucătorii suntem uniţi. Arbitrul a spus ceea ce au auzit toţi. E jenant ca un arbitru UEFA Pro să spună asemenea cuvinte, am considerat că a depăşit orice limită“, a declarat Pierre Webo.

Pierre Webo: „A fost o dimensiune complet diferită luată împotriva rasismului “

Antrenorul camerunez s-a arătat mândru de reacția sa, spunând că ceea ce am făcut a fost o dimensiune complet diferită luată împotriva rasismului.

„Bineînţeles, aş vrea să mulţumesc preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi preşedintelui clubului, Goksel Gumusdaga. Sprijinul lor a fost foarte important. Aşa cum am spus în noaptea de 8 decembrie, ceea ce am făcut a fost o dimensiune complet diferită luată împotriva rasismului.

Sebastian Colțescu, după ce a fost acuzat de rasism: „Sper că mă veți înțelege”

La scurt timp după incidentele de la Paris, Ovidiu Hațegan a fost contactat de jurnaliștii de la Europe1 pentru o reacție, iar centralul partidei de la Paris s-a limitat doar la a spune că regretă cele întâmplate.

„Nu putem face nicio declarație, trebuie să discutăm cu UEFA mai întâi. În mod normal, v-aș fi răspuns cu mare plăcere, dar nu în această seară. Sigur, ne pare rău, dar vă rog să ne respectați tăcerea și să înțelegeți situația”, a spus Ovidiu Hațegan.

Aceeași publicație a postat și un mesaj în numele lui Sebastian Colțescu. Cu toate acestea, nu este clar dacă acest cont aparține arbitrului, având în vedere că a fost creat la începutul lunii decembrie.

„Îmi cer scuze pentru această neînțelegere. Nu am avut intenția de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect și pot fi înțeleși greșit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veți înțelege”, se arată pe contul respectiv de Twitter.

Incidentul care a aruncat în aer Liga Campionilor

Incidentul a avut loc în timpul partidei PSG – Istanbul Basaksehir, din etapa a şasea a grupelor Champions League. Partida dintre campioana Franţei şi campioana Turciei era arbitrată de Ovidiu Haţegan.

În minutul 18, acesta i-a arătat cartonaşul roşu unui membru al stafului echipei din Istanbul, care ar fi avut un comportament nesportiv pe banca de rezerve. Este vorba de Pierre Webo, fost internaţional camerunez.

În acel moment, arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu a avut un dialog cu tentă rasistă cu centralul Haţegan.

Mai exact, Colţescu a folosit expresia „Ăla negru!”, atunci când s-a referit la persoana căreia Haţegan trebuia să-i dea cartonaş roşu, adică la Pierre Webo.

Dialogul a fost auzit de jucătorii din teren, dar şi de cei de pe banca de rezerve. Toată lumea i-a înconjurat pe arbitrii români, acuzându-i de rasism.

Cel mai vehement a fost jucătorul Demba Ba care s-a luat la ceartă cu Colţescu.

Adauga un comentariu