Local

Piețele agroalimentare se vor redeschide. Klaus Iohannis a anunţat acest lucru

Publicat: 02 dec. 2020
Piețele de vor redeschide a anunțat Klaus Iohannis
Piețele de vor redeschide a anunțat Klaus Iohannis

În urmă cu puţin timp, președintele Klaus Iohannis a anunţat faptul că pieţele se vor redeschide. Prezent în Bacău, la o inaugurare a unei autostrăzi, președintele României a anunţat că în urma evoluţiei pandemiei de COVID-19 s-a luat hotărârea de a redeschide pieţele agroalimentare.

Klaus Iohannis a decis ca piețele agroalimentare să se deschidă. Președintele consideră ca evoluția bolii poate face posibil acest lucru.

Klaus Iohannis a vorbit despre redeschiderea piețelor agroalimentare

Prezent la un eveniment electoral cauzat de inaugurarea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, președintele nu s-a oprit doar la declarațiile cu iz electoral. La inaugurare au participat, printre alții, președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban. În acest sens, Klaus Iohannis a vorbit și despre redeschiderea piețelor agroalimentare din România:

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Scăderea se poate constata în toată Europa. Am luat măsurile juste și noi și restul Europei. Am decis ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele!“, a mai spus Klaus Iohannis.

Piețele agroalimentare au fost închise acum câteva săptămâni

În urmă cu câteva  săptămâni, decizia Guvernului de a închide piețele a stârnit o revoltă națională. Mii de comercianți și producători s-au văzut nevoiți să își scoată marfa afară, în frig, asta în timp ce supermarketurile rămâneau deschise.

„Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta”, menționase Ludovic Orban la acea dată.

În Iași, piețele interioare s-au închis, singurele care au rămas neatinse de decizia autorităţilor locale au fost cele care îşi desfăşurau activitatea afară. Totuşi, cei care aveau toată activitatea în interior s-au arătat revoltaţi de deciziile luate de Guvern la acea dată

Comentarii
Adauga un comentariu