Local

Piețele agroalimentare din Iași se reorganizează din cauza pandemiei Coronavirus. Comercianții vor vinde produsele doar în spații deschise, iar polițiștii locali vor controla permanent zonele din apropiere

Publicat: 09 nov. 2020
Comercianții vor putea vinde produse doar în spațiile deschise ale piețelor agroalimentare din Iași, iar polițiștii locali fac controale permanente pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2
Polițiștii locali fac controale permanente în zona piețelor agroalimentare din Iași, unde comercianții vor vinde produsele doar în spațiile deschise din cauza pandemiei Coronavirus

Activitatea din piețele agroalimentare din Iași este reorganizată odată cu înăsprirea măsurilor în pandemia Coronavirus. Comercianții sunt obligați să vândă produse doar în spațiile deschise, iar polițiștii locali verifică permanent în zonele aglomerate dacă se poartă mască de protecție într-un mod corespunzător

Pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri SARS-COV-2, autoritățile au înăsprit măsurile și au decis să reorganizeze activitatea în piețele agroalimentare din Iași. Astfel, comercianții vor fi obligați să expună mărfurile la vânzare doar în spațiile deschise și nu în cele închise din hale, excluși fiind doar comercianții care au amenajate magazine în interiorul pințețelor.
Polițiștii locali îi vor verifica permanent pe comercianți, dar și pe cetățeni în zonele aglomerate pentru a se vedea dacă se poartă mască de protecție într-un mod corespunzător. De asemenea, Poliția Locală Iași efectuează un control minuțios a tuturor comercianților din piețele agroalimentare, acțiune care a demarat și care s-a concretizat deja cu identificarea unor comerciai care nu dețineau acte de proveniență a produselor vândute și nici certificatul de producător.

Toți comercianții din piețele agroalimentare din Iași vor vinde în spații deschise

Astfel, în Piața Independenței, producătorii care comercializau produse în interior vor fi mutați în Piața Păcurari, care este deschisă, iar pentru comercianții de flori s-a decis că aceștia își pot comercializa marfa în zona de acces dinspre bulevardul Independenței.
Pentru Piața Hala Centrală s-a decis mutarea comercianților în zona deschisă aferentă aceleiași piețe, iar pentru magazinele din interior, acestea vor putea funcționa în regim normal, cu condiția respectării tuturor normelor sanitare impuse la nivel național. Comercianții de produse lactate din piețele agroalimentare din Alexandru cel Bun și Nicolina își vor putea comercializa produsele în exteriorul halelor special destinate, în incinta pieței, fără a folosi vitrinele frigorifice având în vedere că temeperaturile exterioare permit acest lucru.

„Produsele lactate care vor fi comercializate în acest sens vor fi în mod obligatoriu înfoliate sau ambalate, iar vânzarea acestora se va face în cele mai stricte condiții de respectare a normelor sanitare. Primăria Municipiului Iași va continua și în perioada următoare organizarea Pieței de Weekend, piață destinată în special producătorilor locali din județul Iași. Dacă se observă că există o cerere mărită de produse pentru această piață, se va analiza posibilitatea prelungirii organizării și în timpul săptămânii”, au explicat reprezentanții Primăriei Iași.

Purtarea măștii de protecție peste nas și gură este obligatorie în Iași

Distanțarea fizică, purtarea măștii, folosirea dezinfectanților, accesul restricționat de persoane în punctul de desfacere pentru evitarea aglomerației, precum si aerisirea continuă reprezintă principalele măsuri pe care trebuie să le ia toți comercianții. Acțiunile polițiștilor locali se desfășoară, în mod deosebit, în zona unităților de învățământ, pentru afluirea/defluirea elevilor, în zonele de îmbarcare/debarcare în mijloacele de transport în comun pentru a se asigura în mod corespunzător transportul elevilor conform graficului întocmit special pentru această situație. Totodată, s-a acționat și în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule, dar și în mijloacele de transport CTP Iași.

„Polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție și au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu