Culinar

Piftie de cocoș. Rețeta bunicii pentru un preparat delicios

Publicat: 08 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Piftie de cocoș. Rețeta bunicii pentru un preparat delicios
Piftia de cocoș este gustoasă, se face rapid și este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare.

La ceas de sărbătoare, mai ales în sezonul rece, nu trebuie să lipsească de la masă o piftie de cocoș. Aceasta este gustoasă, se face rapid, însă pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva trucuri. Iată rețeta bunicii pentru un preparat delicios.

Piftie de cocoș

Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc pentru masa de Crăciun sau de Revelion o piftie de cocoș. Cu doar câteva ingrediente și condimente inedite, vom obține o mâncare aromată și gustoasă. Piftia poate fi făcută cu carne de porc sau de pui. Dacă optăm pentru o piftie de cocoș, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta bunicii.

Este important să știm când se pune gelatina în piftie și ce arome să adăugăm pentru a obține un adevărat deliciu.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta are o savoare deosebită, se face rapid și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu niște carne de porc făcută la cuptor. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Piftia de cocoș este gustoasă, se face rapid și este pe placul multora dintre noi. Acest fel de mâncare este nelipsit de la mesele de sărbătoare, dar poate fi făcut ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare tradițională irezistibilă.

Rețeta bunicii pentru o mâncare savuroasă

Dacă vrem să pregătim o piftie de cocoș avem nevoie de 2 kg de carne de cocoș, 4 litri de apă, 20 căței de usturoi, sare după gust, 2 morcovi și 10 g de gelatină.

Mai întâi se spală carnea de cocoș, se curăță apoi se taie în bucăți potrivite. După aceea se pune carnea la fiert într-o cratiță cu apă și sare, apoi se adaugă morcovii curățați și tăiați rondele. Se lasă carnea de cocoș la fiert până când cade carnea de pe os și se îndepărtează spuma.

După aceea se scoate carnea din apă și se dezosează. Oasele se aruncă, iar morcovii se păstrează. Se curăță usturoiul și se pune în oala cu apă fierbinte. Se lasă 30 de minute să se înmoaie usturoiul apoi se strecoată zeama în care a fiert carnea de cocoș pentru a obține o supă clară.

Se hidratează gelatina în 100 ml de apă și se lasă la topit pe baie de aburi. Gelatina hidratată se adaugă în piftia călduță. După aceea se așază carnea în boluri potrivite apoi se toarnă în fiecare zeama. Se lasă până a doua zi să se prindă zeama apoi se servește piftia de cocoș împreună cu mămăliguță. Cu siguranță acest preparat culinar va fi apreciat de toți cei de la masă.

Piftia de cocoș este gustoasă, se face rapid și este ideală de pregătit la mesele de sărbătoare. Acest preparat culinar va aminti celor dragi de copilărie și de rețetele tradiționale ale bunicii. Când vine vorba de piftia de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. Piftia din carne de porc sau de pasăre nu trebuie să lipsească la masa de Crăciun sau de Revelion.

Adauga un comentariu