Culinar

Pilaf de orez simplu. Cum să pregătești deliciul în stil indian și turcesc

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pilaf de orez simplu. Cum să pregătești deliciul în stil indian și turcesc
Nu trebuie să aștepți prea mult pentru a adăuga și condimentele în consistența obținută, astfel este nevoie doar de un minut pentru a amesteca totul

Un pilaf de orez simplu poate fi pregătit respectând rețeta tipică a bucătăriei indieni. Aceasta constă în prepararea boabelor prăjite în prealabil în apa cu condimente sau în bulion. Rezultatul este o garnitură moale, dar blândă de orez cu o aromă incredibilă oferită de condimentele și ingredientele bulionului.

Nu este nimic dificil în a pregăti acest fel de mâncare gustos și satisfăcător, cel mai important lucru este să respectați regulile de bază ale gătitului. Rezultatul vă va surprinde plăcut pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră, pilaful se va dovedi a fi extrem de delicios.

pilaf de orez intr-un ceaun pe o masa
După 1 oră, strecoară orezul și așteaptă 5 minute să se usuce complet

Pilaf de orez simplu. De ce ingrediente vei avea nevoie pentru a pregăti o garnitură aromată

Pentru a pregăti un pilaf de orez vei avea nevoie de 250 gr de orez basmatic sau cu bob lung, unt sau ulei vegetal, o ceapa, un cățel de usturoi, sare, condimente, curry, piper, chimen, turmeric și 750 ml de bulion de legume sau de carne. Doar din câteva produse vei obține unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare pentru o cină în familie.

Pentru a pregăti acest minunat orez va trebuie să începi prin a toca ceapa mărunt. Din moment ce aceasta este tăiată, ceapa trebuie și călită în ulei cu puțină sare. Apoi, adăugați usturoiul tocat. Ulterior, se prăjește și se adaugă orezul.

un bol cu pilaf de orez langa o cana si mai multe ingrediente pe o masa
Rețeta de pilaf în stil turcesc este extrem de delicioasă și trebuie încercată de toți

Nu trebuie să aștepți prea mult pentru a adăuga și condimentele în consistența obținută, astfel este nevoie doar de un minut pentru a amesteca totul. În acest moment, trebuie să adăugăm bulionul și să gătim aproximativ 15 minute până ce orezul este fiert. Ulterior, orezul se strecoară, dacă a mai rămas bulion, și se servește alături de varză tocată murată, carne sau legume pregătite pe abur.

Rețetă de pilaf de orez turcesc. Cum să pregătești unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare

Rețeta de pilaf în stil turcesc este extrem de delicioasă și trebuie încercată de toți. Se deosebește de pilaful tradițional. Cum să gătești pilaf în stil turcesc îți va spune o rețetă foarte simplă. Orezul cu năut este unul dintre preparatele stradale din multe orașe din Turcia. Această rețetă este delicioasă și foarte ușoară. De asemenea, orezul pregătit după această rețetă poate fi servit alături de varză roșie.

pilaf de orez intr-o tigaie
Pentru a pregăti acest minunat orez va trebuie să începi prin a toca ceapa mărunt

Pentru acesta vei avea nevoie de orez în cantitate de 300 g orez, 50 g margarină, 50 ml ulei, 60 g năut fiert, 2 lingurițe de sare, 450 ml de supă de pui sau doar apă. Pentru a pregăti deliciosul pilaf pune orezul într-un bol și adaugă un litru de apă și puțină sare. Lasă pilaful la umflat timp de o oră.

După 1 oră, strecoară orezul și așteaptă 5 minute să se usuce complet. Puneți untul și margarina într-o cratiță și adăugați orezul, gătindu-l 4 minute. În mod similar se pregătește și sparanghelul.

Pentru a pregăti un pilaf de orez simplu în stil turcesc adăugați năut și o linguriță de sare și apă. După care toate ingredientele se fierb la foc mare până dă în clocot și la foc mic după aceea. Nu uita să lași orezul să absoarbă apa timp de 15 minute. Acesta se servește doar după ce a stat să se odihnească timp de 5 minute și se servește cu cârnați uscați.

pilaf de orez pe o farfurie
Nu este nimic dificil în a pregăti acest fel de mâncare gustos și satisfăcător, cel mai important lucru este să respectați regulile de bază ale gătitului
Adauga un comentariu